X

GP Μεξικού: νίκησε και ελπίζει για τίτλο ο Χάμιλτον

Τέταρτο φετινό 1-2  για τη Mercedes, αφού ο Ρόσμπεργκ τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Ant1news

Στον 19ο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα "Autódromo Hermanos Rodríguez" του Μεξικού, ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχτηκε νικητής.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, με την 51η νίκη της καριέρας του άφησε στη δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του και φαβορί για τον τίτλο, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Την τρίτη θέση αρχικά κατέλαβε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ωστόσο μετά την «παράνομη» διατήρηση της πρωτοπορίας λίγο πριν το τέλος, ο πρώτος αγνόησε την εντολή της ομάδας του να παραχωρήσει τη θέση του στον Γερμανό, που ήταν έξαλλος.

Τελικά λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Φερστάπεν και υποχώρησε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Φέτελ που ανέβηκε στο βάθρο με Ferrari και τον Ρικιάρντο με Red Bull, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν Ραϊκόνεν (Ferrari), Χούλκενμπεργκ (Force India), Μπότας, Μάσα (Williams) και Πέρες (Force India).

Το προτελευταίο Grand Prix της σεζόν θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου στη Βραζιλία και το τελευταίο δύο εβδομάδες μετά στο Άμπου Ντάμπι.