X

Ο Τζένσον Μπάτον εγκαταλείπει την Formula 1

Την αποχώρηση του ανακοίνωσε ο ίδιος ο πολύπειρος πιλότος, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Ant1news

Η ώρα των πράξεων έφθασε για τον Τζένσον Μπάτον, ο οποίος, όπως είχε προαναγγείλει τον Σεπτέμβριο, πριν το τέλος των δοκιμαστικών στην Μόντσα, αποχωρεί από την Formula 1.

Ο 36χρονος Άγγλος πιλότος αγωνίστηκε φέτος με την MCLAREN HONDA, η πορεία του όμως ήταν ιδιαίτερα κακή, λόγος που τον ώθησε στην απόφαση του να αφήσει τις πίστες στο τέλος της σεζόν .

Πάντως, ο Βρετανός οδηγός θα παραμείνει στη Honda για τουλάχιστον άλλες δύο σεζόν, βοηθώντας την ομάδα στην βελτίωση του μονοθέσιου της.

Σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του Τζένσον Μπάτον ήταν το 2009, όταν κατέκτησε τον τίτλο, αγωνιζόμενος με την Brawn GP (αντικατέστησε το 2009 την Honda που είχε αποσυρθεί).

 

Ο Μπάτον έκανε το ντεμπούτο του με τη Williams το 2000 στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, ενώ πήρε τους πρώτους του βαθμούς στην Ουγγαρία, τερματίζοντας στην 8η θέση.

 

Ο Τζένσον Μπάτον γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1980, στο Φρομ του Σόμερσετ. Είναι γιος του πρώην οδηγού του ράλι-κρος Τζον Μπάτον. Ζει στο Μονακό, ενώ έχει σπίτια και στο Μπαχρέιν και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις 26 Δεκεμβρίου 2014 παντρεύτηκε το γνωστό μοντέλο Τζέσικα Μιτσιμπάτα, στη Χαβάη, παρουσία πλήθους συγγενών και φίλων τους. 

 

Στις 3 Αυγούστου 2015, μια ομάδα διαρρηκτών εισέβαλε στην πολυτελή εξοχική βίλα τους στο Σεν Τροπέ, όπου το ζευγάρι περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές, μαζί με φίλους του.

 

 

Αφού τους υπνώτισαν με τη χρήση αερίου, το οποίο διοχέτευσαν μέσω του συστήματος κλιματισμού, αφαίρεσαν αντικείμενα και κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας, μεταξύ των οποίων το μονόπετρο δαχτυλίδι με το οποίο ο Μπάτον έκανε πρόταση γάμου στην σύζυγο του, αξίας 350.000 ευρώ.