X

Moto GP: πέθανε ο Νίκι Χέϊντεν

Ο 35χρονος Αμερικανός υπέκυψε στα τραύματά του μετά από πέντε ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Τσεζένα.

Ant1news


Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Νίκι Χέϊντεν, που εδώ και πέντε ημέρες πάλευε σκληρά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Τσεζένα. 

Ο 35χρονος Αμερικανός, ο οποίος το 2006 είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Moto GP με την Repsol Honda, τραυματίστηκε σε τροχαίο την περασμένη Τετάρτη στο Ρίμινι. Τελικά υπέκυψε στα τραύματά του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ο Χέϊντεν είχε χτυπηθεί σοβαρά από διερχόμενο αυτοκίνητο στις 17 Μαΐου την ώρα που έκανε ποδήλατο με τους φίλους του για προπόνηση. Οι γιατροί δεν έκρυψαν, εξ αρχής, τη σοβαρότητα της κατάστασής του, καθώς διακομίστηκε στο νοσοκομείο με βαριά χτυπήματα στο κεφάλι και στον θώρακα.

 

Εδώ και αρκετά χρόνια αγωνιζόταν στα Superbikes και στο περσινό πρωτάθλημα είχε καταταγεί στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και πάλι με Honda, ενώ το 2016 αντικατέστησε για έναν αγώνα τόσο τον Τζακ Μίλερ όσο και τον Ντάνι Πεντρόσα στο MotoGP.