X

Γκραν Πρι Σιγκαπούρης: θρίαμβος για Χάμιλτον

Σε νυχτερινό αγώνα που διεξήχθη υπό βροχή, ο Χάμιλτον αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία. Εγκατέλειψε ο Φέτελ!

Ant1news

Την τρίτη διαδοχική, έβδομη εφετινή και συνολικά 60η νίκη της καριέρας του στη F1,  πανηγύρισε στη Σιγκαπούρη ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο οδηγός της Mercedes εκμεταλλεύθηκε την επεισοδιακή εκκίνηση του σημερινού νυχτερινού αγώνα στη Marina Bay, ο οποίος άρχισε υπό βροχή, πήρε την πρωτοπορία και είδε πρώτος την καρό σημαία.

Παράλληλα, ο Βρετανός «πιλότος» αύξησε στους 28 βαθμούς το προβάδισμά του στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών έναντι του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εγκατέλειψε.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes.

Η βροχή που έπεφτε στην πίστα της Σιγκαπούρης -για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα- είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδες να επιλέξουν ενδιάμεσα ή «φουλ» βρόχινα ελαστικά για τους οδηγούς τους στην εκκίνηση. Λίγο μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, οι δύο Ferrari... στρίμωξαν ανάμεσά τους τη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν, με αποτέλεσμα τα τρία μονοθέσια να συγκρουστούν και να εγκαταλείψει τόσο ο Ολλανδός, όσο και οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν.

Με τον Φερστάπεν συγκρούστηκε και η McLaren του Φερνάντο Αλόνσο που «πληγώθηκε» αρκετά και ο Ισπανός εγκατέλειψε τελικά στον 9ο γύρο. Ο Χάμιλτον εκμεταλλεύθηκε την εξέλιξη αυτή, πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα και, παρά το γεγονός ότι η πίστα άρχισε σταδιακά να στεγνώνει, αλλά και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας (για τρίτη φορά στον αγώνα) μετά το ατύχημα με τη Sauber του Μάρκους Έρικσον, παρέμεινε στην πρώτη θέση ως το τέλος, πανηγυρίζοντας μια σημαντική νίκη στη «μάχη» για το πρωτάθλημα των οδηγών, καθώς «εκτόξευσε» το προβάδισμά του έναντι του Φέτελ από τους τρεις βαθμούς στους 28.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καρό σημαία του αγώνα έπεσε με τη συμπλήρωση 2 ωρών (58 γύροι) και όχι με την ολοκλήρωση των 61 γύρων του.