X

Πούλησαν βρέφος έναντι 10.000 ευρώ στην Πάτρα

Ένας 36χρονος Έλληνας και μία 35χρονη Αλβανίδα συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάτρα, για παράνομη αγοραπωλησία βρέφους.

Ant1news



Οι δύο δράστες πούλησαν το μωράκι 3,5 μηνών περίπου, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ και συνελήφθησαν την ώρα που παρέδιδαν το βρέφος σε δύο αστυνομικούς, που προσποιούνταν το ζευγάρι.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι, ήρθαν σε επαφή με τους δυο δράστες, οι οποίοι είχαν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, για την ανεύρεση «αγοραστή» βρέφους (αγόρι) 3,5 μηνών περίπου. Σε συνάντηση που ακολούθησε την Κυριακή, σε πολυχώρο στη Πάτρα, οι δράστες επέδειξαν το μωρό στους αστυνομικούς και ζήτησαν για την πώληση του το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Κατόπιν, το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία, συμφωνήθηκε η πώληση έναντι 10.000 ευρώ, ενώ σε νέα συνάντηση που ακολούθησε σε χώρο στάθμευσης super market στη Πάτρα, οι δυο διαμεσολαβητές παρέλαβαν το συμφωνημένο χρηματικό πόσο, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 10.000 ευρώ και παρέδωσαν στους αγοραστές αστυνομικούς το βρέφος με το βιβλιάριο υγείας του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε το μωρό είναι 4 μηνών περίπου, Ρουμανικής καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία της 21χρονης μητέρας του.

Το αγοράκι παραλήφθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού ενώ μεταφέρθηκε και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των φυσικών γονέων και για τη σχέση τους με τους διαμεσολαβητές συνεχίζονται από τις αρχές.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.: