X

Διαρροή επικίνδυνου αερίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Η διαρροή εντοπίστηκε στην Ιατρική Σχολή. Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΜΑΚ.

Ant1news

Μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με το patratimes.gr, παρατηρήθηκε διαρροή αερίου το οποίο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στον χώρο κατέφθασαν άντρες της ΕΜΑΚ, του ειδικού τμήματος της ΡΒΧΟ, φορώντας ειδικές στολές προκειμένου, να συλλέξουν τα θραύσματα αλλά και να σταματήσουν την διαρροή του επικίνδυνου αερίου.

Το φιαλίδιο με το αέριο έπεσε απο τα χέρια φοιτήτριας, στην διάρκεια μαθημάτων στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής, με αποτέλεσμα να υπάρξει διάχυση του περιεχομένου.

Τελικώς, όπως μετέδωσε το dete.gr, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΜΑΚ επετεύχθη ο εντοπισμός του επικίνδυνου φιαλιδίου και η απομάκρυνσή του από το χώρο σε συνδυασμό με τον άμεσο καθαρισμό του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν κινδύνευσε κάποιος από τους φοιτητές ή το προσωπικό του τμήματος, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων ή ατόμου που ήρθαν πιθανόν σε επαφή με αυτό ή με το χώρο στον οποίο έγινε η διαρροή .

H εναπόθεση του φιαλιδίου αναμένεται να γίνει στη μονάδα διαχείρισης τοξικών αποβλήτων του νοσοκομείου του Ρίου. Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της διαρροής που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση πιθανόν σε κίνδυνο ατόμων που δραστηριοποιούνται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.