X

Hot spot η “Ελλάς”

Το σλοβενικό σχέδιο για ντε φάκτο έξωση της Ελλάδας από τη ζώνη Σέγκεν έχει ήδη μπει σε εφαρμογή και κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο hot spot.

Ant1news

Το αποκάλυψαν οι Financial Times ότι οι χώρες του Βορρά καλοβλέπουν τη δημιουργία νέας αμυντικής γραμμής στο κύμα των προσφύγων στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, αλλά εκτός της Ελλάδας. Μια ενέργεια αμφιλεγόμενη αφού είναι εχθρική προς ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης Σέγκεν, την Ελλάδα, για να προστατεύσει τα συμφέροντα ενός μη μέλους, των Σκοπίων, με το οποίο μάλιστα είναι γνωστές οι διαφορές της Ελλάδας.

Για να διασφαλίσουν μάλιστα ότι η ασφυξία της Ελλάδας θα είναι πλήρης και αποτελεσματική έχουν αποφασίσει να στείλουν ενισχύσεις όχι μόνο από εξειδικευμένους αστυνομικούς, αλλά ακόμη και από ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα. Ήδη η τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ μετέδωσε χθες εικόνες από Τσέχους και Σλοβάκους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει υπηρεσία στο πλευρό των Σκοπιανών συναδέλφων τους.

Επειδή ενδεχομένως κάποιοι εδώ στην Ελλάδα να μην το κατάλαβαν, σχετικό δημοσίευμα φιλοξένησε και η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Welt, που έκανε λόγο για ντε φάκτο μετακίνηση των ευρωπαϊκών συνόρων στα Σκόπια, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την «Μακεδονία» όπως την αποκαλεί, ως εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης και προπύργιο κατά των μεταναστών.

Αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να υποστηρίξουν τους αξιωματούχους των συνόρων της ΠΓΔΜ με δικούς τους αστυνομικούς για να προστατευθούν καλύτερα τα σύνορα ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, και μάλιστα σύμφωνα με την Die Welt, την προσπάθεια αυτή θα χρηματοδοτήσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι θέλουν τώρα πολύ πιο αυστηρούς ελέγχους για να απορρίπτονται οι παράνομοι μετανάστες, κάτι στο οποίο επέμενε εδώ και εβδομάδες ο Ζαν Κλοντ Γιούγκερ.

Πού θα πηγαίνουν αυτοί που απορρίπτονται από τα Σκόπια; Μα φυσικά στην Ελλάδα, την τελευταία χώρα προέλευσης. Κι αν εμείς τα καταφέρουμε και πείσουμε την Τουρκία, ή από όπου αλλού ήλθαν να τους πάρει πίσω πάει καλά. Διαφορετικά θα μας μένουν αμανάτι. Πόσους έχει πάρει πίσω μέχρι σήμερα η Τουρκία, το  Πακιστάν και οι άλλες χώρες προέλευσης; Ούτε έναν.

Τα Σκόπια πάντως επειδή καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν σύνορα ερμητικά κλειστά και για να περιστείλουν τις παράνομες διελεύσεις, στήνουν καινούργιο τείχος επεκτείνοντας τα συρματοπλέγματα, με νέους μεταλλικούς στύλους κι αγκαθωτά σύρματα που θυμίζουν Ουγγαρία.

Όλα αυτά μετατρέπουν ντε φάκτο την Ελλάδα στο μεγάλο hot spot της Ευρώπης. Κι ενώ όλοι ξεσηκώνονται και αντιδρούν δυναμικά όταν το hot spot προετοιμάζεται στο στρατόπεδο της γειτονιάς τους, όπως στην Κω ή στα Διαβατά, ουδείς ασχολείται με την μεγάλη εικόνα. Και οι αντιδράσεις πολιτικής ηγεσίας και λαού είναι ελάχιστες στη σταδιακή μετατροπή της χώρας από τον υπ’ αριθμόν ένα τουριστικό προορισμό διακοπών στην Ευρώπη, σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών.