X

“Ενέδρα” με πετροπόλεμο σε οδηγούς

Δεν σταματούν πουθενά οι Ρομά, έντρομοι κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί. Ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Ant1news

Ενέδρα έστησαν στη Γέφυρα του Πυρίου στη περιοχή της Βοιωτίας, πάνω από 20 ρομά σε διερχόμενους οδηγούς με απώτερο σκοπό να τους ληστέψουν, ενώ στη συνέχεια πετροβόλησαν και περιπολικά χωρίς κανένα δισταγμό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr η ένταση ξεκίνησε όταν δεκάδες νεαροί κυρίως ρομά προερχόμενοι από τον παρακείμενο καταυλισμό, κατέλαβαν το οδόστρωμα εμποδίζοντας την κυκλοφορία, ενώ με πέτρες κι άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν σε βάρος διερχόμενων οχημάτων.

Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν διαπληκτισμοί, οι περισσότεροι όμως οδηγοί εγκατέλειψαν έντρομοι το σημείο με υλικές ζημιές στα οχήματά τους.

Σε μία περίπτωση όμως οι Ρομά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητο και να κατεβάσουν με τη βία τον οδηγό τον οποίο και να τον ληστέψουν, αρπάζοντάς του το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ από τον άτυχο άνδρα αφαίρεσαν και χρηματικό ποσό 2.800 ευρώ.

 

Ωστόσο. όταν η αστυνομία εμφανίστηκε, ξεκίνησε πετροπόλεμος από τον οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο περιπολικά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός.

Αίσθηση προκαλεί ότι την ίδια ώρα από τον καταυλισμό ακουγόντουσαν πυροβολισμοί, προφανώς για να αποτρέψουν την είσοδο αστυνομικών στο γκέτο τους.

 

 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η γέφυρα έχει χρησιμοποιηθεί ως ενέδρα σε ανυποψίαστους οδηγούς, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν τραυματιστεί και άτομα πέρα από τις καταγεγραμμένες κλοπές και ληστείες.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θηβών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.