X

Έκθεση φωτογραφίας «Ηλειακό φως»

Η φωτογράφος Εμμανουέλα Αργυροπούλου παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό την έκθεσή της, με τίτλο «Ηλειακό φως».

Ant1news

Η φωτογράφος Εμμανουέλα Αργυροπούλου παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό την έκθεσή της, με τίτλο "Ηλειακό φως".

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Πύργου, θα φιλοξενηθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου και διαρκεί από 17 έως 25 Ιουνίου 2006.

Περιλαμβάνει περίπου 40 έργα της φωτογράφου από διαφορετικές τοποθεσίες του νομού Ηλείας. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες αυτές, έχεις την εντύπωση πως μπαίνεις σε μια νέα, ανεξερεύνητη Ηλεία, ντυμένη στα χρώματα της γης και του ουρανού.

Πρόκειται για φωτογραφίες με έντονα στοιχεία αφαίρεσης, υπαινικτικές και όχι κραυγαλέες, με νοήματα, αλλά όχι σε εύκολα "μηνύματα", φωτογραφίες αυθύπαρκτες, που δεν χρειάζονται εξήγηση, και μοναδικές, που δεν αποτελούν μέρος κάποιας αφηγηματικής σειράς. Παρ όλο που απεικονίζουν συγκεκριμένες όψεις μιας πραγματικότητας, είναι παντελώς στερημένες από οποιαδήποτε εφήμερη ή κοινότοπη σημασία, υπερβαίνουν το άμεσο και το προφανές και μάς εισάγουν σε έναν κόσμο ποιητικό.

Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της ανήκει στον ευρύτερο χώρο του documentary, με τη σημασία που προσέδωσε στον όρο ο Walker Evans, η φωτογραφία εκείνη δηλαδή που αναφέρεται μεν στον κόσμο που μάς περιβάλλει, δίνει όμως πρωτεύουσα σημασία στον δημιουργικό ρόλο του φωτογράφου που μεταμορφώνει το υλικό του σε προσωπικό έργο.