X

Χορός εκατομμυρίων σε δημοπρασίες έργων τέχνης

Αριστουργήματα των Άντι Γουόρχολ, Πάμπλο Πικάσο, Φράνσις Μπέικον και Τζεφ Κουνς βγαίνουν στο σφυρί στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να πωληθούν σε τιμές-ρεκόρ.

Ant1news

Με τιμή εκκίνησης τα 30 εκατομμύρια ευρώ, το γλυπτό «Σκύλος από μπαλόνια» του Τζεφ Κουνς, αναμένεται να γίνει το ακριβότερο έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, όταν βγει στο σφυρί από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη στις 12 Νοεμβρίου. Οι «Τουλίπες» του κατέχουν το προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ, πιάνοντας τα 24 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία πέρυσι.

Στη δημοπρασία της 12ης Νοεμβρίου θα πωληθεί και το διάσημο τρίπτυχο του βρετανού ζωγράφου, Φράνσις Μπέικον, με τον τίτλο «Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ», του οποίου η αξία εκτιμάται στα 63 εκατομμύρια ευρώ.

Ο χορός των εκατομμυρίων δεν τελειώνει εδώ. Το αριστούργημα του Πάμπλο Πικάσο «Tete» προβλέπεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ όποιος θελήσει να αποκτήσει το περίφημο λογότυπο της Coca Cola που δημιούργησε ο Άντι Γουόρχολ θα πρέπει να καταβάλλει περισσότερα από 36 εκατομμύρια.

Μια και μιλάμε για Άντι Γουόρχολ, ο οίκος Sotheby’s θα βγάλει σε δημοπρασία μία άλλη δημιουργία του πρωτοπόρου του κινήματος της ποπ αρτ. Πρόκειται για το «Silver Car Crash (Double Disaster)», του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ και θα δημοπρατηθεί στις 13 Νοεμβρίου.