X

Εβδομάδα Εικαστικής & Γαστρονομικής Τέχνης στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Εικαστική και γαστρονομική τέχνη «παντρεύονται» αυτήν την εβδομάδα (5-11 Μαΐου) στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Ant1news

 

Mια ξεχωριστή εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Μαΐου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, καθώς Υψηλή καλλιτεχνική γαστρονομία και Τέχνη «συναντώνται», χαρίζοντας στους επισκέπτες μια ιδιαίτερη έκθεση με δημιουργίες από καραμέλα, ζάχαρη, βούτυρο, λαχανικά και σοκολάτα που θυμίζουν έργα τέχνης.

 Στη συνάντηση αυτή, που γίνεται με σκοπό την προώθηση της αυθεντικής Ελληνικής κουζίνας και των Ελληνικών προϊόντων, ξεχωριστό ρόλο παίζει η γεύση.

Όσοι βρεθούν στην 1η Συνάντηση της Εικαστικής με τη Γαστρονομική Τέχνη,  θα έχουν την ευκαιρία, καθημερινά 13.00. – 15.00. στο Café Merlin με θέα στον Εθνικό Κήπο, στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος, να απολαύσουν μοναδικά και πρωτότυπα πιάτα με συνταγές και προϊόντα που χαρακτηρίζουν την κάθε τοπική κουζίνα.

Η συνάντηση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Θεοχαράκη, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Eλλάδας  και την εταιρεία Yoleni’s LTD. Οι Executive Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων -στο πλαίσιο του GReat Kouzina- προμηθεύονται προϊόντα Ελλήνων παραγωγών από το ηλεκτρονικό delicatessen yolenis.com και παρουσιάζουν μεσογειακές συνταγές από επτά περιφέρειες/κουζίνες της Ελλάδας: Αιγαίου, Κρήτης, Επτανήσων, Πελοποννήσου, Μακεδονίας & Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

 

 

Το πρόγραμμα των μαγειρικών εκδηλώσεων

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 05/05/2014

Επτάνησα - Μοσχαράκι σοφρίτο με πουρέ μελιτζάνας  -

ΤΡΙΤΗ 06/05/2014

Κουζίνα Αιγαίου - Φάβα Σαντορίνης, με γόνο καλαμάρι και μαρμελάδα λιαστής ντομάτας

ΤΕΤΑΡΤΗ 07/05/2014

Πελοπόννησος - Καγιανάς με φέτα σε βάση από κριθαρένια παξιμάδα

ΠΕΜΠΤΗ 08/05/2014

Κρήτη – Κοτόπουλο σοτέ με σιρόπι μέντας & Λουίζας, συνοδευόμενο με χόνδρο και ξερά σύκα  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/05/2014

Μακεδονία & Θράκη - Μύδια σαγανάκι με Κρόκο Κοζάνης και μπουρέκια με καβουρμά

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/05/2014

Ήπειρος - Πίτα με καλαμποκάλευρο (μπατζίνα) και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε. Σερβίρεται με γιαούρτι και μυρωδικά

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/05/2014

Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα - Τραχανότο με αβγοτάραχο