X

Ο Σίσυφος ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη

Τεράστια επιτυχία με χιλιάδες views για ένα βίντεο από την κεντρική σκηνή του Πουθενά που ανέβασε στο διαδίκτυο ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Ant1news

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Δημήτρης Παπαϊωάννου ανέβασε ένα βίντεο από την κεντρική σκηνή του Πουθενά (2009) και σε τρεις μέρες 300.000 views καταμετρήθηκαν.

Η σκηνή αυτή – την οποία αφιέρωσε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου- έγινε και η έμπνευση της πρώτης σκηνής του Dust του Ακραμ Καν που κάνει παγκόσμια περιοδεία με τον δημιουργό να ομολογεί στο πρόγραμμα ««Η πρώτη σκηνή του Dust είναι εμπνευσμένη από το “σύστημα σωματικής μηχανικής” που δημιούργησε αρχικά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.» Με τη σκηνή αυτή του Ακραμ Καν να αποσπά εξαιρετικές κριτικές στα διεθνή μέσα, η νέα κυκλοφορία του βίντεο με την πρωτότυπη ιδέα, αυτή του Δημήτρη Παπαϊωάννου έχει φέρει ένα πρωτοφανές ρεκόρ εκατοντάδων χιλιάδων views μέσα σε τρεις μέρες.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει για τη Νέα Υόρκη μαζί με ένα θραύσμα του Still Life – της παράστασης που παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για τον Σίσυφο που θα παρουσιαστεί στο περίφημο Watermill Center Summer Benefit Gala του Ρόμπερτ Γουίλσον στις 26 Ιουλίου.

Aκολουθεί το βίντεο με το κεντρικό θέμα του Πουθενά που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ειδικά για τα θυρανοίξια του Εθνικού Θεάτρου στο αποκατεστημένο κτίριο του Τσίλερ στην Αγίου Κωνσταντίνου το 2009.