X

Φιλόδοξο και εντυπωσιακό το πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Φιλόδοξο και με πολλές καινοτομίες το φετινό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ant1news

Η πολιτιστική διαδρομή που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος οι φίλοι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα έχει πολλούς και ποικίλους σταθμούς. Από τον Άμλετ και τον βυσσινόκηπο έως μουσικά αποσπάσματα από επιστολές και ομιλίες των Κάφκα, Οστερ και Πελεκάνο, το πολιτιστικό ταξίδι αναμένεται συναρπαστικό. 

Η Στέγη φέτος επιχειρεί άνοιγμα σε ακόμα περισσότερες μορφές τέχνης, με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι η ένταξη του κινηματογράφου στα πεδία δράσης της.

Στόχος σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, είναι να «υπάρξει ξεκάθαρη πολιτική στάση απέναντι στα πράγματα και να εργαστούμε απέναντι σε φαινόμενα όπως οι αποκλεισμοί, η βία και η φασιστική νοοτροπία»

Παράλληλα θα υπάρχουν και εξωτερικές δράσεις, προγράμματα για σχολεία και μαθητές, για άτομα με ειδικές ανάγκες, την τρίτη ηλικία κ.α.

Εντυπωσιακή θα είναι η υποδοχή για τους επισκέπτες καθώς η Ρεμπέκα Λουιζ Λο  διακόσμησε τόσο την είσοδο όσο και το εσωτερικό του κτιρίου με δύο κήπους αποτελούμενους από 11.000 λουλούδια παρμένα από την ελληνική φύση προκειμένου να συντροφεύουν τους θεατές.

Το πλήρες πρόγραμμα που εκτείνεται χρονικά από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 παρουσίασαν στη κεντρική σκηνή του πολιτιστικού ιδρύματος ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Χρήστος Καρράς, η εκτελεστική υποδιευθύντρια Αφροδίτη Παναγιωτάκου, η διευθύντρια θεάτρου και χορού Κάτια Αρφαρά και η διευθύντρια εικαστικών Μαριλλένα Καρρά.