X

Εντυπωσιακή έκθεση γλυπτών από LEGO

Η έκθεση που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως ανοίγει και πάλι τις πύλες της.

Ant1news

Οι φίλοι των LEGO που θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στο Λονδίνο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν 80 γλυπτά κατασκευασμένα από τα προσφιλή κομμάτια του παιχνιδιού. Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να απολαύσουν τις εικόνες τους από τώρα.

Τα μοναδικά γλυπτά που έχουν την ανθρώπινη μορφή, είναι κατασκευασμένα από τον καλλιτέχνη με βάση την Νέα Υόρκη, Nathan Sawaya και είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα από τα μικρά πλαστικά κομμάτια και φυσικά, μεγάλη ποσότητα κόλλας.

Κάθε αίθουσα της έκθεσης έχει μία διαφορετική θεματολογία, εμπνευσμένη από τη μουσική ή διάφορες διασημότητες του κόσμου. Ο Sawaya που έχει στην κατοχή του περισσότερα από 4 εκατομμύρια κομμάτια LEGO σε δύο στούντιο στην Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, ξόδεψε περισσότερες από 4.200 ώρες για να δημιουργήσει τις κατασκευές που εκτίθενται.

Εκτός από τα πρωτότυπα σχέδια έχει εμπνευστεί και από διάφορες ιστορικές μορφές της τέχνης, όπως ένα γλυπτό που αναπαριστά τον πίνακα του Munch «Η Κραυγή» ή η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι. Ο τελευταίος χρειάστηκε 4.573 κομμάτια LEGO για να κατασκευαστεί.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι θέλει να κάνει ένα άνοιγμα τόσο στην κλασσική τέχνη, όσο και στους νεαρούς φίλους του LEGO.

 Η έκθεση, με τίτλο «The Art of the Brick» έχει προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες από το 2007 που πρωτοξεκίνησε. Η έκθεση στο Λονδίνο ανοίγει τις πύλες της στις 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2015.