X

Ανέκδοτα τραγούδια στο νέο δίσκο του Νικόλα Άσιμου

Ο δίσκος βινυλίου κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε 500 αριθμημένα αντίτυπα.

Ant1news


«Αρνήθηκα πολλά» είναι ο τίτλος του δίσκου βινυλίου με έξι ανέκδοτα τραγούδια του Νικόλα Άσιμου αλλά και υλικό από τις τρεις ηχογραφημένες κασέτες που άφησε «φεύγοντας για το μεγάλο ταξίδι». 

Ο δίσκος βινυλίου, ο οποίος κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα , περιλαμβάνει συνολικά 15 τραγούδια. Τα έξι ακυκλοφόρητα που αποτελούν και το κύκνειο άσμα του ασυμβίβαστου μουσικού, αλλά και γνωστές δημιουργίες του σε διαφορετικές εκτελέσεις, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. 

Η έκδοση του δίσκου έχει γίνει σε 500 αριθμημένα αντίτυπα (300 λευκά & 200 μαύρα). Περιλαμβάνει κι ένα 4σέλιδο ένθετο με σπάνιο φωτογραφικό και εικαστικό υλικό, καθώς και τους στίχους των τραγουδιών αλλά και την επιστολή του ψυχιάτρου του. 

Το εσωτερικό σαλόνι του δίσκου κοσμεί ένα ανέκδοτο σκίτσο του Νικόλα Άσιμου, ο οποίος το 1987 οδηγήθηκε βιαίως σε ψυχοθεραπευτική κλινική και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία του βιασμού, που ουδέποτε, όμως, τεκμηριώθηκε. Αποφυλακίστηκε με χρηματική εγγύηση, αλλά δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το σοκ της αβάσιμης κατηγορίας. Η εκκρεμούσα δίκη, μαζί με τ' άλλα προβλήματα που ήταν πολλά, συσσωρεύτηκαν μέσα του... 

Μετά από δύο ανεπιτυχείς απόπειρες αυτοκτονίας, ο 'Ασιμος στις 17 Μαρτίου του 1988 βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη για τους συναδέλφους του.