X

H Art Athina «πετάει» για το Ελ.Βενιζέλος

Έξι εκθέσεις αναμένεται να φιλοξενήσει το 2015, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στους εκθεσιακούς του χώρους.

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina με αφορμή τα 20α γενέθλια της εγκαινίασε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου μέσα στο 2015 θα παρουσιαστούν 6 εκθέσεις.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

-«Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ»  (12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Οι επισκέπτες και ταξιδιώτες του αεροδρομίου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά επιλεγμένες φωτογραφίες αγαλμάτων της Αθήνας, μέσα από την ιδιαίτερα χιουμοριστική ματιά του φωτογράφου Αριστείδη Κοντογεώργη, σε επιμέλεια του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη. Οι φωτογραφίες καταγράφουν την πόλη χωρίς εξωραϊσμούς και αποδίδουν την συμβίωση της πόλης με το παρελθόν αλλά και το παρόν της.

-«ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΙΛΑΝΕ» (4 ΜΑΪΟΥ-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

Πρόκειται για μια διαδραστική έκθεση σύγχρονης τέχνης

-«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ»

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΦΙΞΕΩΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» (12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Πρόκειται για σειρά εκθέσεων-τριών τον αριθμό- με θέμα το ταξίδι. Η Jenny Marketou, με το έργο της “Stolen Bubbles”, σε επιμέλεια της Άρτεμις Ποταμιάνου, θα εγκαινιάσει το συγκεκριμένο θεματικό κύκλο. Πρόκειται για ένα animation πρωτότυπο έργο και αποτελεί μια εκ νέου προσέγγιση της κλασικής ταινίας του Karel Zeman “The Stolen Airship” (1966). Στην πρωτότυπη ταινία, ένα «αερόπλοιο» πετά πάνω από την Πράγα στις αρχές του αιώνα, προσελκύοντας τα βλέμματα των κατοίκων που συγκεντρώνονται στους δρόμους για να το θαυμάσουν, ενώ ακόμη και τα αγάλματα στη Γέφυρα του Καρόλου, φαίνεται να δείχνουν προς το αξιοπερίεργο σκάφος.

Στόχος μέσω της συνεργασίας του Ελ.Βενιζέλος με την Art Athina είναι οι ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική τέχνη μέσα από νέους καλλιτέχνες.