X

Εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Atelier Σπύρου Βασιλείου

Την Πέμπτη το 4οεικαστικό εργαστήρι ενηλίκων και την Κυριακή το Εργαστήρι Μικρών Καλλιτεχνών με τίτλο "Το χρωματιστό καρναβάλι".

Ant1news

Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το 4οεικαστικό εργαστήρι ενηλίκων στο Atelier Σπύρου Βασιλείου από την εικαστικό Βίκυ Αναστασίου.

Στο 4ο αυτό εικαστικό εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στη μελέτη του ανθρώπινου σώματος στο χώρο και στο γυμνό σχέδιο με μοντέλο.

Στο τέλος του κύκλου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης

Το Εικαστικό Εργαστήρι Ενηλίκων θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 18.00-19.00 από την εικαστικό Βίκυ Αναστασίου. Το πρόγραμμα θα περιλάβει τα εξής στάδια:

  • -Βασικές αρχές σχεδίου: Συνθέσεις στο χώρο, Μελέτη ανθρωπίνου σώματος στο χώρο, Γυμνό, Γρήγορο σκίτσο :εξάσκηση της δεξιότητας σχεδίασης, αντίληψη του χώρου, ανάπτυξη της αίσθησης των σωστών  αναλόγιων
  • -Εισαγωγή στην υδατογραφία με θεματικές ενότητες: Νεκρή φύση, Τοπίο, Πορτρέτο, Ανθρώπινο σώμα

Οι παραπάνω ενότητες θα συνοδεύονται από σημειώσεις και οπτικοακουστικό υλικό. Σε όλες τις περιπτώσεις το περιβάλλον και τα έργα του Ατελιέ του Σπύρου Βασιλείου χρησιμοποιούνται σαν παράδειγμα των τεχνικών και των θεματικών που πρόκειται να διδαχτούν, καθώς ο Σπύρος Βασιλείου υπήρξε από τους πιο παραγωγικούς και πολυπράγμονες εικαστικούς στην ιστορίας της μοντέρνας τέχνης της χώρας μας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 9231502 και ηλεκτρονικά στο atelier@spyrosvassiliou.org

Κόστος ανά μάθημα: 10 € (12€ τα μαθήματα με μοντέλο)

Μηνιαίο πακέτο: 35€

Εργαστήρι Μικρών Καλλιτεχνών 

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στις 12.00-13.30, θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με θέμα "Το χρωματιστό καρναβάλι".

Όταν ο Σπύρος Βασιλείου ζωγράφιζε στιγμές της καθημερινότητάς του χρησιμοποιούσε πολλά -πολλά χρώματα. Ο γνωστός ζωγράφος ασχολήθηκε αρκετά με τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας. Εμπνευσμένοι από το έργο του Καρναβάλι, ζωγραφίζουμε τους πιο χρωματιστούς ανθρώπους και δημιουργούμε το δικό μας καρναβάλι!

Το Εργαστήρι Μικρών Καλλιτεχνών θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, 12.00-13.30, από την εικαστικό Μαρία-Άννα Κολλύρη. Οι μικροί μας καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις και να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, καθώς και να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η σκηνογραφία, το κολάζ κ.α. Αφετηρία των θεματικών ενοτήτων στις οποίες θα συμμετέχουν οι μικροί μας φίλοι είναι το πολύμορφο και πολυάριθμο έργο του καλλιτέχνη Σπύρου Βασιλείου. Σκοπός είναι η βιωματική γνωριμία των παιδιών τόσο με το έργο του Βασιλείου όσο και με άλλων σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης τέχνης.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 9231502 και ηλεκτρονικά στο atelier@spyrosvassiliou.org

Κόστος ανά μάθημα: 8€

Μηνιαίο πακέτο: 24€