X

Συνεργασία του David Gilmour με πρώην φυλακισμένους

Με χορωδία φυλακής συνεργάστηκε ο τραγουδιστής των Pink Floyd στο νέο του τραγούδι.

Ant1news

Με τη χορωδία Liberty Choir συνεργάστηκε ο David Gilmour στο νέο του τραγούδι με τίτλο «Rattle That Lock». Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός των Pink Floyd αποκάλυψε το λόγο που συνεργάστηκε με τη χορωδία.

Πρόκειται για χορωδία που είναι μέρος προγράμματος επανένταξης πρώην κρατουμένων της φυλακής του Wandsworth της Αγγλίας.

Όπως δήλωσε ο θρυλικός μουσικός η χορωδία δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους δίνει πραγματική ελπίδα και αισιοδοξία.

Ο Gilmour εξήγησε ότι ο γιος του Charlie έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στις ίδιες φυλακές, όταν το 2011 είχε συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές για τη συμμετοχή του σε πορεία διαμαρτυρίας σχετικά με την επιβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια της χώρας.

Μιλώντας στο BBC ο Gilmour είπε: «Η εμπειρία του Charlie ήταν κάτι που μας επηρέασε και μας ευαισθητοποίησε περισσότερο σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος των φυλακών και σε σχέση με το τι μπορεί και πρέπει να γίνει ώστε αυτή να βελτιωθεί».

Ο ίδιος και η σύζυγός του Polly Sansom, στα πλαίσια της υποστήριξής τους προς τους κρατούμενους δώρισαν χρήματα στη χορωδία, με σκοπό να εξασφαλιστεί η συνεργασία της με άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.