X

Σημαντική διάκριση για την Μάρω Βερλή

Η Μάρω Βερλή κέρδισε το 1ο Βραβείο (Χρυσό) στην κατηγορία Video Art στην 10η Διεθνή Biennale Τεχνών στην Φλωρεντία.

Ant1news

Η Μάρω Βερλή, εργαζόταν στο τομέα της διαφήμισης, όταν πριν 2,5 χρόνια περίπου & παράλληλα με τη δουλειά της, έκανε την πρώτη της φωτογραφική έκθεση μετά την συμμετοχή της σε εθελοντική αποστολή στο Βιετνάμ.

Μαζί με έργα δύο άλλων εθελοντών από την ίδια αποστολή, διοργάνωσαν φωτογραφική έκθεση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μιλώντας για την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού χωρίς σύνορα.  Λίγο καιρό αργότερα, αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα, θέλοντας να βρει τους επόμενους επαγγελματικούς και προσωπικούς της στόχους, και τα τελευταία 2 περίπου χρόνια μένει μόνιμα στην Myanmar, Ασία.

Εκεί πραγματοποίησε  το 2ο φωτογραφικό της project, με τίτλο «From Myanmar…with Love” / “Από την Myanmar... με αγάπη». Ένα οδοιπορικό στην ενδοχώρα της Βιρμανίας όπου αγκαλιά με την φωτογραφική της μηχανή και το σημειωματάριο της παρουσιάζει 100 απαντήσεις στην ερώτηση «Τι σημαίνει αγάπη».

Μετά την παρουσίαση του project στην Myanmar και την πραγματοποίηση φωτογραφικής έκθεσης στη χώρα, το έργο επιλέχθηκε να παρουσιαστεί και να διαγωνιστεί στη 10η Διεθνή Biennale Τεχνών στην Φλωρεντία από τις 17 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015 όπου και η συλλογη των απαντήσεων και των φωτογραφιών παρουσιάστηκε σε μορφή video, που επιμελήθηκε ο Γιάννης Μπουτάς (facebook: fbywband).

Το αποτέλεσμα ήταν το 1ο Βραβείο (Χρυσό) στην κατηγορία Video Art. Σκοπός του project είναι να πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες και να αποτυπωθεί η διαφορετικότητα στις κουλτούρες κάθε λαού.

 

Μπορείτε να δείτε το video εδώ:

«Αγαπώ τους ανθρώπους και πιστεύω ότι όλοι έχουμε ένα μικρό ήρωα μέσα μας που προσπαθεί να βγει προς τα έξω. Η φωτογραφία μπορεί να απελευθερώσει μια καλά κρυμμένη ιστορία συναισθημάτων σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Η ταξιδιωτική φωτογραφία και η φωτογραφία δρόμου μπορούν να αποκαλύψουν αυτή ακριβώς τη στιγμή από μικρούς ήρωες» MV

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για εκείνη στην σελίδα της, πατώντας ΕΔΩ