X

Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας», που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 13 Δεκεμβρίου.

Ant1news

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, με δωρεάν είσοδο, για την «Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών», από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30 έως τις 14:30, Κυριακή 10:00-14:00). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ορυκτά από όλο τον κόσμο που θα βρίσκονται στη συλλογή της έκθεσης.

Παράλληλα, ο Διευθυντής του Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, καθηγητής Αθανάσιος Κατερινόπουλος, προσκαλεί τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας», που θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 6 και 13 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως 14.00.

 

 

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαλέξεις και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια, θα αποκαλυφθούν η ομορφιά των πολύτιμων λίθων, η ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, η μοναδικότητα των φθοριζόντων ορυκτών, η ιστορία του Λαυρίου και άλλες λεπτομέρειες τα πετρώματα. Οι ίδιοι οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν με διαδραστικά παιχνίδια σε ένα πανηγύρι ανακαλύψεων και περιπέτειας. Θα πειραματισθούν με τις ιδιότητες των κρυστάλλων, θα ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων και θα νιώσουν τον πυρετό του χρυσού όπως οι πρώτοι χρυσοθήρες, ψάχνοντας στην άμμο για να βρουν τους κρυστάλλους που θα πάρουν μαζί τους.

 

 

 

Το Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας, βρίσκεται στο ισόγειο του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Η είσοδος από τη κεντρική πύλη επί της οδού Ούλωφ Πάλμε.