X

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ. Τι αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ant1news

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει τα ηνία του Ελληνικού Φεστιβάλ, μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ,  σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προτίθεται:

«Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον».

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου  του Νέου Κόσμου, γεννήθηκε το 1953, ξεκίνησε ως ηθοποιός και το 1992 στράφηκε στη σκηνοθεσία.

Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο και από το 1997 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.