X

Θεοδωρόπουλος: Πρόκληση για μένα το Φεστιβάλ Αθηνών

Δέχτηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του, δηλώνει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ. Για πόσα χρόνια θητείας υπέγραψε.

Ant1news

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει τα ηνία του Ελληνικού Φεστιβάλ, μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. «Δέχτηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του, επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και αποκάλυψε ότι έχει υπογράψει για μια θητεία τριών χρόνων.

Ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα θα ενημερωθεί για το εάν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κ. Γιώργο Λούκο και εάν έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Αλλιώς, πρέπει να γίνει επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις, με ταχύτητα, αλλά και σοβαρότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ σοβαρό να δούμε τις 300 προτάσεις που υπάρχουν στο πρωτόκολλο, έτσι ώστε να επιλεγούν δίκαια αυτές που μπορούν να γίνουν. Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο, είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις. Εάν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο Ελληνικό Φεστιβάλ, αυτό θα φανεί από το χρόνο...», τόνισε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος χαρακτήρισε πρόκληση το Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά πρόσθεσε ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, παρά τις δυσκολίες.