X

Λυρική: 1500 δωρεάν θέσεις στη δοκιμή της "Κάρμεν" στο Ηρώδειο

Η γενική δοκιμή θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου. Η διανομή των εισιτηρίων θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια.

Ant1news

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τη γενική δοκιμή της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ στο Ηρώδειο, θα έχουν 1500 άνεργοι πολίτες το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων παλαιότερα, η Εθνική Λυρική Σκηνή, αναλογιζόμενη την παρούσα κοινωνική κατάσταση και συνεπής στην κοινωνική πολιτική της, προσφέρει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί ενός σπουδαίου έργου τέχνης, με στόχο να καταδείξει ότι η λυρική τέχνη δεν εμπεριέχει κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι η εκρηκτική Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, η οποία θα παρουσιαστεί στις 24, 26, 27, 29 Ιουλίου 2016 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Πρόκειται για την πιο δημοφιλής όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου, σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, θα παρουσιαστεί σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Όπερας του Γκαίτεμποργκ, Στήβεν Λάνγκριτζ.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-, θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια.