X

Ο Μπομπ Ντίλαν δε θα ταξιδέψει στη Σουηδία για να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας

«Σεβόμαστε την απόφασή του να μην παραστεί στην απονομή» αρκέστηκε να σχολιάσει η σουηδική Ακαδημία.

Ant1news

Η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως έλαβε επιστολή από τον Μπομπ Ντίλαν, με την οποία ο φετινός νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας γνωστοποιεί ότι δε θα είναι παρών στην τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.

Στο πρώτο της σχόλιο, η Ακαδημία αναφέρει πως «σέβεται την απόφαση του Μπομπ Ντίλαν», συμπληρώνοντας πως το να μην παραστεί κάποιος αυτοπροσώπως μπορεί να είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτόγνωρο.

Το 2004 η Αυστριακή συγγραφέας, Ελφρίντε Γέλινκε, είχε επιλέξει να στείλει ένα βιντεοσκοπημένο ευχαριστήριο μήνυμα αντί να παραλάβει η ίδια το βραβείο της.

Η επιλογή του Αμερικανού τραγουδοποιού για το Νόμπελ Λογοτεχνίας είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Όχι μόνο επειδή ορισμένοι την έκριναν “άστοχη”, αλλά και επειδή ο ίδιος ο Μπομπ Ντίλαν φάνηκε να “σνομπάρει” για αρκετές ημέρες τη σημαντική διάκριση που του επιφυλάχθηκε.

 

Αν και πρόσφατα είχε δηλώσει στην βρετανική “Τelegraph” πως θα έδινε το “παρών” στην τελετή απονομής, φαίνεται πως τελικά άλλαξε γνώμη.