X

Αυλαία για τον Ντάνιελ Ντέι Λούις

Η ανακοίνωση του Βρετανού ηθοποιού, του μοναδικού που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ για τις ερμηνείες του. Το «κύκνειο άσμα» του.

Ant1news

Τέλος στην πολυετή και επιτυχημένη καριέρα του βάζει ο Ντάνιελ Ντέι Λούις, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Ο Βρετανός ηθοποιός είναι ο μοναδικός άνδρας που έχει κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ, έχοντας ακόμα δύο υποψηφιότητες στο ενεργητικό του.

Ο λόγος του κλεισίματος της καριέρας του δεν ανακοινώθηκε και η εκπρόσωπός του αρκέστηκε να πει ότι αποσύρεται για «προσωπικούς λόγους».

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός», είπε η εκπρόσωπός του Λέσλι Νταρτ σε δήλωση, προσθέτοντας, «είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλους τους συνεργάτες του και το ακροατήριό του όλα αυτά τα χρόνια» και ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν άλλες δηλώσεις.

Ο ηθοποιός με τη διπλή υπηκοότητα, βρετανική και ιρλανδική, έκλεισε τα 60 του χρόνια τον περασμένο Απρίλιο κέρδισε το τελευταίο του Όσκαρ για το ρόλο του ως Αμερικανού Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Lincoln».

Τα άλλα δύο Όσκαρ τα κέρδισε για ταινία «My Left Foot» (1989) και «There Will Be Blood» (2007), ενώ είχε προταθεί για Όσκαρ για τον πρώτο ρόλο στις ταινίες «In the name of the Father» (1993) και  «Gangs of New York» (2002).

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις έχει τον τίτλο του Σερ.