X

Έκθεση… καρδιάς με πρωτότυπα υλικά στο Ωνάσειο (φωτο)

Καρδιές φτιαγμένες από κάθε είδους απίθανο υλικό εκτίθενται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο.

Ant1news

Γεωμετρικές και μηχανικές καρδιές – γλυπτά και έργα μεικτής τεχνικής του Teodosio Sectio Aurea, φιλοξενούνται στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και θα παραμείνουν εκεί έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017. 

Η έκθεση με τίτλο «He[art] touch» διοργανώνεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, που ήταν την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη.

Με επίκεντρο την ανθρώπινη καρδιά, ο Teodosio μας μεταφέρει στο δικό του σύμπαν, όπου δίνει νέα ζωή και βοηθά να χτυπήσει ξανά η «καρδιά» άχρηστων αντικειμένων, όπως παλιά ηλεκτρόδια, ελάσματα, λαμαρίνες, μπίλιες από ρουλεμάν, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Χρησιμοποιεί κυρίως το μέταλλο γιατί το βρίσκει άφθαρτο.

Mέσα από τις 24 δημιουργίες του, μας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουμε στον ιδιαίτερο και ξεχωριστό μαγικό κόσμο του καλλιτέχνη, εκεί όπου η φαντασία αναμειγνύεται με την πραγματικότητα, συνθέτοντας το ξεχωριστό αρμονικό αποτέλεσμα του Teodosio.

 

Πρόκειται για την τρίτη ατομική έκθεση του ανατρεπτικού καλλιτέχνη, που δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Η Τέχνη της Ανακύκλωσης

Ο Teodosio Sectio Aurea χαρίζει μία νέα… καρδιά σε παλιά αντικείμενα

Όταν ο καλλιτέχνης ξεπερνά τη λογική και αναμειγνύει τη φαντασία με την πραγματικότητα, τότε δημιουργεί έργα τέχνης γεμάτα έμπνευση και αρμονία. Ακολουθώντας αυτό ακριβώς το μονοπάτι, ο Teodosio Sectio Aurea επιχειρεί να αναδομήσει την αντίληψη μας για τον κόσμο και, με την ξεχωριστή ματιά του, μας δείχνει πώς η ανακύκλωση μπορεί να γίνει Τέχνη!

 

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ταλαντούχος καλλιτέχνης μας εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του. Η αρχική γνωριμία έγινε όταν μας εισήγαγε στην τέχνη του shadow art και κατάφερε να μας μυήσει στον μυστηριώδη κόσμο των σκιών. Έτσι, μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα έργα του, τα οποία, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, πραγματικά μας είχαν μαγέψει.

 

Αυτή την φορά, ο Teodosio κάνει ένα διάλλειμα από τις σκιές του για να μας παρουσιάσει το νέο πρωτοποριακό του project, επίκεντρο του οποίου αποτελεί η ανθρώπινη καρδιά. Χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, ο καλλιτέχνης επιστρατεύεται τη δημιουργικότητά του και κατασκευάζει μία σειρά από γεωμετρικές και μηχανικές καρδιές. Μέσα από γλυπτά μοναδικής λεπτομέρειας και αισθητικής, δίνει μία νέα πνοή σε αχρηστευμένα αντικείμενα, όπως παλιά ηλεκτρόδια, λαμαρίνες, σύρματα, μπίλιες από ρουλεμάν, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

 

Αφήστε, λοιπόν, την καρδιά σας ελεύθερη και ταξιδέψτε με τη φαντασία του καλλιτέχνη!                                                                                                

Πληροφορίες έκθεσης «He[art] touch»

Διάρκεια: 4 Οκτωβρίου 2017 – 3 Νοεμβρίου 2017, (Δευτέρα – Κυριακή, 09:00-21:00)

Πού: Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Λεωφόρος Συγγρού 356, Καλλιθέα

Είσοδος: Ελεύθερη

Επικοινωνία: 210 94 93 188, info@onasseio.gr