X

Οι Σέρβοι κάνουν μιούζικαλ τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (βίντεο)

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η παράσταση που ανεβάζουν οι Σέρβοι, χρόνια μετά το θάνατο του πρώην ηγέτη τους.

Ant1news

Μιούζικαλ με θέμα τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ανεβάζει θεατρική ομάδα της Σερβίας, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να παρουσιάσει την «προφανή αντικειμενική αλήθεια» για τον πρώην ισχυρό άνδρα που σημάδεψε τη δεκαετία του 1990.

Ο Μιλόσεβιτς δίχασε κατά την περίοδο της ηγεμονίας του στην Σερβία, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990, ενώ και η κληρονομιά του κάνει το ίδιο ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά την πτώση και το θάνατό του. Το ίδιο και η παράσταση, είναι έτοιμη να πολώσει το κοινό.

«Η παράσταση του Σλόμπονταν», όπως έχει ονομαστεί, θα ανέβει το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας και αφορά σε ιστορίες των Κοσοβάρων Σέρβων μετά τον πόλεμο του 1998 -1999.

Η ιστορία της ταινίας ξεκινά από την περίοδο του πολέμου και τελειώνει με τη δίκη του Μιλόσεβιτς στο δικαστήριο της Χάγης, όπου κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου.

 

Ο Μιλόσεβιτς πέθανε από έμφραγμα στο κελί του στη Χάγη, τον Μάρτιο του 2006, λίγο πριν από την ετυμηγορία της έδρας για τη γενοκτονία και άλλες κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου που αντιμετώπιζε.

Το μιούζικαλ ψάχνει «την προφανή αντικειμενική αλήθεια», δήλωσε ο σκηνοθέτης του, μία προσωπική ματιά στον Μιλόσεβιτς, ωστόσο, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στη Σερβία, αλλά κυρίως από τα θύματα του πολέμου στην Κροατία, τη Βοσνία και το Κόσσοβο.

 

Οι μάχες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 130.000 ανθρώπους, ενώ εκτόπισαν εκατομμύρια Βόσνιους, Κροάτες, Αλβανούς και Σέρβους. Ο Μιλόσεβιτς, όμως, παραμένει δημοφιλής μεταξύ των Σέρβων και το κόμμα του βρίσκεται πάντα στην εξουσία της χώρας, ως κυβερνητικός εταίρος σε όλες τις κυβερνήσεις συνεργασίας που έχουν γίνει από το 2004 και μετά.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει τον Φεβρουάριο.