X

Πέθανε ο Χρήστος Σιμαρδάνης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο αγαπημένος ηθοποιός τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Ant1news

"Έφυγε" τα ξημερώματα από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός και εκφωνητής Χρήστος Σιμαρδάνης σε ηλικία 61 ετών.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, το οποίο κράτησε κρυφό από τους συναδέλφους και φίλους του.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στις 13:45, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου. Οι οικείοι του επιθυμούν αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας "Γαλιλαία".

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι 6 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φωνή του που «έντυσε» πολλές παρουσιάσεις, αλλά και διαφημίσεις.

Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων "Η ζωή του Αττίκ", "Πέτρινα χρόνια", " Η νταντά", "Λατρεμένοι μου γείτονες". Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως "Safe Sex", "Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο", "Ο Ηλίας του 16ου".

Ο θάνατος του Χρήστου Σιμαρδάνη σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς ήταν από τα πρόσωπα που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα στο χώρο του.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο αφιέρωμα του Πρωινού για τον Χρήστο Σιμαρδάνη

 

Συλλυπητήρια από τα πολιτικά κόμματα 

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Χρήστου Σιμαρδάνη εκφράζουν και τα πολιτικά κόμματα. 

«Οι Τομείς Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θλίψη αποχαιρετούν τον ηθοποιό και εκφωνητή Χρήστο Σιμαρδάνη που έφυγε σήμερα πρόωρα. Διακριτικός καλλιτέχνης και άνθρωπος, σπούδασε υποκριτική στο central school of speech of drama, έπαιξε σε κρατικές σκηνές και στο ελεύθερο θέατρο, σε εξαιρετικές κινηματογραφικές ταινίες και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, ενώ δάνεισε τη μαγευτική του φωνή σε διαφημιστικά σποτ και εκπομπές του Mega. Θα τον θυμόμαστε. Καλό του ταξίδι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 Το ΚΚΕ από την πλευρά του αναφέρει: Με βαθιά θλίψη λέμε το στερνό αντίο σε έναν έντιμο και ευαίσθητο άνθρωπο, έναν υπέροχο ηθοποιό, τον Χρήστο Σιμαρδάνη. Σε όλη του τη ζωή στάθηκε στο πλάι του ΚΚΕ και το υποστήριζε σταθερά. Φεύγοντας άφησε πίσω του μια πλούσια και σημαντική καλλιτεχνική παρουσία, αρχίζοντας την σταδιοδρομία του ως ηθοποιός από τις αρχές τις δεκαετίας του 80’, συμμετέχοντας σε ταινίες του λεγόμενου νέου ελληνικού κινηματογράφου και συνεχίζοντας - μέχρι που αρρώστησε - στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Θλίψη προκαλεί η πρόωρη απώλεια του Χρήστου Σιμαρδάνη, ενός ιδιαίτερα αγαπητού ηθοποιού. Διακρινόταν όχι μόνο για την καλλιτεχνική του δράση αλλά και για τον ενεργό του ρόλο σε ζητήματα φύλου και διαφορετικότητας στη χώρα μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει το Ποτάμι.