X

Η ταινία του Γαβρά, ο Βαρουφάκης και η απάντηση Παππά για την επιχορήγηση

Η ταινία του Κώστα Γαβρά θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Τι απαντά ο Νίκος Παππάς για την κρατική επιχορήγηση.

Ant1news

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιχορήγηση 630.000 ευρώ στη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, έδωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς μιλά για δημοσιεύματα που δημιουργούν εντύπωση και αποτελούν αντιπερισπασμό στα γαλαζοπράσινα σκάνδαλα αλλά δεν διαψεύδει την πληροφορία ότι ο Κώστας Γαβράς θα είναι μεταξύ αυτών που θα λάβει επιδότηση για την ταινία.

Πρόκειται για ταινία η οποία θα βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και θα αφορά την περίοδο του 2015 και την οικονομική διαπραγμάτευση της εποχής εκείνης. Θα περιγράφει την οπτική ΣΥΡΙΖΑ στα όσα συνέβησαν και θα έχει ως πρωταγωνιστές το Χρήστο Λούλη στο ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στο ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις οπτικοακουστικές παραγωγές έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500.

Για το ζήτημα της επιχορήγησης στην ταινία του Νίκου Γαβρά ο Νίκος Παππάς πάντως ξεκαθαρίζει πως "δεν θα επιχειρούσαμε" - όπως λέει - "κανενός είδους λογοκρισία στο σενάριο του".