X

Διεθνές ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του αρχαίου ναυαγίου στην Περιστέρα

Δημοσίευμα των Times επισημαίνει τη δυνατότητα που δίνεται σε ερασιτέχνες δύτες να εξερευνήσουν τον αρχαιολογικό θησαυρό.

Ant1news

Ανταπόκριση της Ανθής Καρασσάβα για την έγκυρη εφημερίδα “The Times” επισημαίνει τη δυνατότητα που δίνεται σε  ερασιτέχνες δύτες να εξερευνήσουν αρχαίο ναυάγιο ανοιχτά της νήσου Περιστέρα στο Βόρειο Αιγαίο, γεγονός που σηματοδοτεί «χαλάρωση των περιορισμών σε μια  προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού».

Όπως σημειώνεται, τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο οποίος σημείωσε ότι το ναυάγιο στην Περιστέρα «είναι ένας από τους πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχουν ανακαλυφθεί στην ευρύτερη περιοχή και που πρέπει να προωθηθούν. Στόχος μας είναι να κάνουμε τους χώρους αυτούς προσβάσιμους εντός των επόμενων δύο ετών.»

 

Τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι η πρόσβαση στο ναυάγιο θα αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη δημιουργία μιας υποθαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής ανοιχτά της Αλοννήσου, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου.

«Είναι φανταστικό», δηλώνει η Ελπίδα Χατζηδάκη, η πρώτη αρχαιολόγος που έκανε έρευνες στην περιοχή. «Πριν από 25 χρόνια ήμουν η πρώτη που πρότεινα ξεναγήσεις με καταδύσεις και ο κόσμος νόμιζε ότι ήμουν τρελή. Γιατί να τα κρατάμε για τους εαυτούς μας;», αναφέρει.