X

«Επίτευγμα όλων των Ελλήνων η πρόκριση στο Μουντιάλ»

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στο Μουντιάλ εάν η Εθνική Ελλάδος επαναλάβει την εμφάνιση του «Γ. Καραϊσκάκης» εμφανίσθηκε ο Φερνάντος Σάντος στη συνέντευξη τύπου στη «Νασιονάλ Αρένα».

Ant1news


«Αν τελικά καταφέρουμε να προκριθούμε θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα όλων των Ελλήνων» τόνισε ο Φερνάντο Σάντος, απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων από τους Ρουμάνους δημοσιογράφους.

«Δεν υπάρχουν ποσοστά και πιθανότητες. Μιλάμε για έναν τελικό που παίζεται σε δύο ημίχρονα και τώρα έχουμε μπροστά μας το δεύτερο. Αντιλαμβανόμαστε ότι διαθέτουμε το προβάδισμα και ήρθαμε στη Ρουμανία για να το συντηρήσουμε, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που σίγουρα πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει», υπογράμμισε ο Πορτογάλος εκλέκτορας της Εθνικής.

Σημείωσε ότι η απουσία του Κατσουράνη δεν θα επηρεάσει την Εθνική λέγοντας χαρακτηριστικά: «όταν μιλάμε για ομάδες καμία δεν πρέπει να στηρίζεται σε έναν ποδοσφαιριστή. Όποιος και να κληθεί να παίξει στη θέση του είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνει τα πάντα για να μη φανεί το κενό του».

Αναφερόμενος στην τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει επεσήμανε ότι « Δεν ήρθαμε εδώ μόνο για να αμυνθούμε προκειμένου να μην δεχθούμε γκολ(…) Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, όχι ανούσια αλλά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να σημειώσουμε ένα γκολ».

Ο Φερνάντο Σάντος διευκρίνισε ότι η Εθνική δεν προπονήθηκε στα πέναλτι γιατί «δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία» εν αντιθέσει με τους Ρουμάνους διεθνείς που έκαναν εντατική προπόνηση.

Όσο για το τι τον προβληματίζει; «Να είμαστε όπως ακριβώς παρουσιαστήκαμε στην Αθήνα, να έχουμε πολύ βάθος, πνεύμα αυτοθυσίας και καθαρό μυαλό στις αποφάσεις που θα πάρουμε, όπως και να έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να εξουδετερώσουμε κάθε δυσκολία που θα μας βάλει η αντίπαλη ομάδα. Αμυντικά να είμαστε συμπαγείς, αλλά να έχουμε και ουσιαστική κατοχή μπάλας, για να μην επιτρέψουμε στη Ρουμανία να δημιουργήσει κύματα επιθέσεων».

Ο στωικός κατά τα άλλα Σάντος εξανέστη όταν ρωτήθηκε για τη  διαιτησία του Πέδρο Προένσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τις ενστάσεις των Ρουμάνων για ορισμένες αποφάσεις του Πορτογάλου ρέφερι.

Υπενθύμισε ότι ο συμπατριώτης του είναι διαιτητής κορυφαίου επιπέδου και κατέληξε λέγοντας: «Το παιχνίδι το είδαμε, υπήρχε κι ένα πέναλτι. Πρέπει να τα βλέπουμε όλα κι όχι μόνο αυτά που μας συμφέρουν. Ποτέ δεν μιλάω για διαιτητές, δεν το έχω κάνει ποτέ όσα χρόνια βρίσκομαι στους πάγκους».