X

Βραζιλία ερχόμαστε....

Την Κολομβία του Φαλκάο θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ant1news

Βραζιλία ερχόμαστε.... Η κλήρωση δεν μας έκανε μεν το χατίρι, αφού θα αντιμετωπίσουμε στον Γ όμιλο την Κολομβία του Φαλκάο, την Ακτή Ελεφαντοστού του Ντρογκμπά και του Γιάγια Τουρέ και την υπολογίσιμη Ιαπωνία του Καγκάου και του Τζακερόνι, ωστόσο ο όμιλος κρίνεται ισορροπημένος, καθώς λείπει το απόλυτο φαβορί και έτσι η εθνική μας μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση, εφόσον δεν υποτιμήσει τους αντιπάλους της. Διαβάστε πως σχολιάζει την κλήρωση της Εθνικής μας ο Μιχάλης Τσώχος.

Η πρεμιέρα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στις 14 Ιουνίου με την Κολομβία στο Μπέλ Οριζόντε στις 7 το απόγευμα, στις 20 Ιουνίου θα αναμετρηθούμε με την Ιαπωνία στο Νατάλ στη μία το πρωί και στις 24 του ίδιου μήνα με την Ακτή Ελεφαντοστού στην Φορταλέζα στις 11 το βράδυ.

Από κάθε έναν από τους οκτώ ομίλους, προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες στη φάση των "16" και η εθνική μας αν βρεθεί στον επόμενο γύρο, θα αντιμετωπίσει από τον Δ όμιλο μια εκ των Ουρουγουάη, Κόστα Ρίκα, Αγγλία, Ιταλία.

Το Μουντιάλ θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου του 2014 με τον μεγάλο τελικό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

«Μπορούμε» λένε προπονητής και διεθνείς

Με ικανοποίηση και αισιοδοξία δέχτηκαν ο προπονητής και οι διεθνείς την κλήρωση της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς οι ομάδες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κρίθηκαν «ικανές» και «επικίνδυνες», αλλά βατές για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι οι αντίπαλοι θα μπορούσαν να είναι και δυσκολότεροι απ’ αυτούς που μας «έπεσαν» κι εστίασε στη θετική πλευρά σημειώνοντας πως οι αντίπαλοι είναι ποιοτικοί, αλλά θα μπορούσαν να είναι ακόμα ισχυρότεροι.

Ο αρχηγός της Εθνικής υποδέχτηκε ψύχραιμα την κλήρωση, αλλά δεν δίστασε να θέσει σαν στόχο την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. «Αισιοδοξώ για την παρουσία μας στην τελική φάση. Θεωρώ πως είμαστε σε έναν όμιλο με πολύ δυνατές ομάδες και θεωρητικά κάθε ομάδα μπορεί να κόψει βαθμούς από τους άλλους. Σημασία έχει πώς θα φτάσουμε μέχρι εκείνη την ώρα των αγώνων. Το 2010 πήραμε την πρώτη μας νίκη, τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν το κρύβουμε, αυτό θέλουμε», δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης.

 «Δεν μπορώ να προβλέψω που θα φτάσουμε. Ο τρόπος που πρέπει να σκεφτόμαστε εμείς και όλοι οι Έλληνες είναι να χαρούμε το Μουντιάλ, να έχουμε θετική αύρα και σκέψη και μακάρι να είμαστε εμείς που θα περάσουμε», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο Κώστας Κατσουράνης, χαρακτήρισε τιμή τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και τόνισε πως θα η Ελλάδα θα κυνηγήσει την πρόκριση στους «16».

Για δύσκολο όμιλο έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Τζιόλης: «Είναι ένας δυνατός όμιλος, με ισορροπημένες ομάδες σε δυναμικότητα, τις οποίες δεν γνωρίζουμε. Έχουν διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου από αυτό που παίζουμε εμείς. Εμείς θα μελετήσουμε τους αντιπάλους μας και θα είμαστε έτοιμοι όταν γίνουν τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».