X

Τα απρόοπτα της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Οι διοργανωτές ήταν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και βρήκαν λύση ακόμη και όταν δεν σχηματίσθηκαν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι.

Ant1news

Πέντε τεράστιες «νιφάδες χιονιού» που έκαναν την εμφάνιση τους στην οροφή του σταδίου επρόκειτο να «ανοίξουν» και να σχηματίσουν τους 5 Ολυμπιακούς Κύκλους...

Οι τέσσερεις άνοιξαν, αλλά η πέμπτη «αρνήθηκε πεισματικά» και όσοι ήταν στο στάδιο έμειναν παγωμένοι στις θέσεις τους βλέποντας το τεχνικό πρόβλημα.

Για τους τηλεθεατές, όμως, ο σκηνοθέτης είχε έτοιμη τη λύση… Έριξε στον αέρα τα βιντεοσκοπημένα πλάνα από την πρόβα και οι 5 Ολυμπιακοί Κύκλοι σχηματίστηκαν κανονικά. Έστω και προσωρινά, ο Πρόεδρος Πούτιν ικανοποιήθηκε πλήρως, παρακολουθώντας από μόνιτορ τα πλάνα στη σουίτα. Γιατί αργότερα έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε το απρόοπτο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε δύσκολη θέση περιήλθε και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος πήρε έναν υπνάκο στη διάρκεια της τελετής και για κακή του τύχη ο τηλεοπτικός φακός τον έπιασε… στην αγκαλιά του Μορφέα.

Αναβιώνουν οι μέρες του Ψυχρού Πολέμου

Και όλα αυτά την ώρα που το… "αρχαίο πνεύμα αθάνατο" των Ολυμπιακών Αγώνων, μόνο καλό δεν έχει κάνει στις σχέσεις Ρωσίας-Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ώρες μετά το υπερθέαμα στο Σότσι.

Οι δυο πλευρές του Ατλαντικού φαίνεται ότι αναβιώνουν τις μέρες του Ψυχρού Πολέμου, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να δηλώνει ανοιχτά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έκαναν ποτέ τόσο ακριβούς Αγώνες.

Λάδι στη φωτιά έριξε ένας "γιαλαντζί" αεροπειρατής, που προκάλεσε συναγερμό στην Τουρκία, την Ουκρανία και τη Ρωσία την ώρα της τελετής.