X

Μεγάλα παιχνίδια σε «Σαν Πάολο» και «Αρτέμιο Φράνκι»

"Ξεκαθάρισμα λογαριασμών" απόψε ανάμεσα σε Νάπολι και Πόρτο, αλλά και Φιορεντίνα και Γιουβέντους, για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ant1news

Η αποψινή τελική «μονομαχία» ανάμεσα στη Νάπολι και την Πόρτο  στο «Σαν Πάολο» (22:05, ζωντανή μετάδοση στον ΑΝΤ1) και ο δεύτερος γύρος του ιταλικού «εμφυλίου» Φιορεντίνα-Γιουβέντους στο «Αρτέμιο Φράνκι» κλέβουν την παράσταση στους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των «16» του Europa League.

Οι «παρτενοπέι» κυνηγούν απέναντι στους «δράκους» την ανατροπή του «εύθραυστου» 1-0 του πρώτου αγώνα στο «Ντραγκάο» και μέσα στην πολύ δυνατή έδρα τους  φαινομενικά είναι τουλάχιστον το φαβορί για τη νίκη. Από την άλλη, πάντως, ο Ράφα Μπενίτεθ έδειξε ξεκάθαρα  τις… ορέξεις της Πόρτο μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία την απομάκρυνε ακόμη κι από την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα

«Είναι ένα παιχνίδι σαν τελικός για εμάς», δήλωσε με έμφαση ο τεχνικός των Πορτογάλων ενόψει της ρεβάνς. «Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται» στο Europa League, πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας μία σκληρή μάχη από την πλευρά της ομάδας του, που θέλει να υπερασπιστεί στο κατάμεστο από 60.000 φιλάθλους «Σαν Πάολο» το υπέρ της 1-0.

Δύο ώρες νωρίτερα (20:00) η Φιορεντίνα κοντράρεται με την Γιουβέντους στο «Αρτέμιο Φράνκι», σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μετά το 1-1 στο Τορίνο.

Στον ισπανικό «εμφύλιο» (22:05) η πλάστιγγα έχει γύρει προς την Μπέτις μετά την εκτός έδρας νίκη της με 2-0 απέναντι στη Σεβίλλη. Το σκορ αυτό έχει δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στους πρώτους, αλλά με δεδομένο ότι πρόκειται για το ντέρμπι της Ανδαλουσίας προμηνύεται μία πολύ σκληρή μάχη.

Μια θέση στα προημιτελικά του Europa League ετοιμάζεται να σφραγίσει η Μπενφίκα, που υποδέχεται (20:00) την Τότεναμ στο «Ντα Λουζ», με στόχο να προστατεύσει το επιβλητικό 3-1 με το οποίο την νίκησε στην Αγγλία.

«Εισιτήριο» για τους «8» δείχνει να… κόβει σίγουρα η Λιόν, που φιλοξενείται στην Τσεχία από την Βικτόρια Πλζεν. Οι Γάλλοι είχαν διαλύσει με 4-1 τους Τσέχους στο πρώτο παιχνίδι στο «Ζερλάν» και επιζητούν πλέον μία εμφατική πρόκριση στους «8».

Ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν αφήσει από τη μεριά τους η Ανζί και η Άλκμααρ, που αναμετρώνται αυτή τη φορά στη Ρωσία. Οι Ολλανδοί είχαν πάρει τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς, αλλά το ένα γκολ που τους χωρίζει είναι πολύ εύκολο να ανατραπεί.

Επίσης ανοιχτή είναι η πρόκριση στην Αυστρία, όπου η Ζάλτσμπουργκ κοντράρεται (22:05) με την Βασιλεία, με τους γηπεδούχους να έχουν μόνο ένα ισχνό προβάδισμα μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Στους «8» βρίσκεται ήδη και περιμένει η Βαλένθια, μετά την επιβλητική νίκη της με 3-0 επί της Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία. Οι «νυχτερίδες» μπροστά στο κοινό τους στο «Μεστάγια» ετοιμάζονται για μία άνετη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι επαναληπτικοί αγώνες της φάσης των «16» του Europa League:


Ανζί-Άλκμααρ (19:00)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους (20:00)
Μπενφίκα-Τότεναμ (20:00)
Πλζεν-Λιόν (20:00)
Βαλένθια-Λουντογκόρετς (20:00)
Νάπολι-Πόρτο (22:05, ΑΝΤ1)
Μπέτις-Σεβίλλη (22:05)
Ζάλτσμπουργκ-Βασιλεία (22:05)