X

Άρχισαν τους… ψεκασμούς για τα φάουλ ενόψει Μουντιάλ

Οι Ευρωπαίοι διαιτητές που θα διαιτητεύσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας άρχισαν να προετοιμάζονται σε φουλ ρυθμούς ενόψει του Μουντιάλ.

Ant1news



Οι διαιτητές από την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις των κεντρικών γραφείων της FIFA στη Ζυρίχη, όπου παρακολούθησαν κι ένα σεμινάριο ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου, που ξεκινάει στις 12 Ιουνίου.

Οι ρέφερι άρχισαν μάλιστα να «τεστάρουν» το καινοτόμο ειδικό σπρέι για τις στημένες φάσεις, που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Με το σπρέι αυτό θα ορίζεται πλέον με ακρίβεια η τοποθέτηση του τείχους στα φάουλ.

Το σπρέι είναι λευκού χρώματος και θα αφήνει μία άσπρη γραμμή, η οποία θα εξαφανίζεται σε διάστημα περίπου ενός λεπτού, χωρίς να βλάπτει το χορτάρι του γηπέδου.

Από την Ευρώπη οι διαιτητές στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα είναι εννέα (μαζί με δύο βοηθούς ο καθένας), ενώ συνολικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα σφυρίξουν 25 ρέφερι.

Οι διαιτητές θα παρακολουθήσουν ακόμη ένα σεμινάριο για να λάβουν τις τελευταίες οδηγίες δέκα ημέρες  πριν την έναρξη του Μουντιάλ, το οποίο αρχίζει στις 12 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 13 Ιουλίου. Η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κολομβία του Φαλκάο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.