X

Champions League: Για τη ρεβάνς η Ρεάλ, για το repeat ο Μουρίνιο

Να επαναλάβει τον προ δεκαετίας θρίαμβό του επί της Παρί Σεν Ζερμέν, θέλει ο Μουρίνιο, ενώ η Ρεάλ θα επιδιώξει τη ρεβάνς από την Ντόρτμουντ.

Ant1news

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει την Ντόρτμουντ, με στόχο να «καθαρίσει» την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης, φιλοδοξώντας να πάρει και τη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό της στα ημιτελικά. Όμως οι Μαδριλένοι δεν θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στη Μπορούσια, η οποία με δεδομένο ότι έχασε τον τίτλο στη Μπουντεσλίγκα, βλέπει το Champions League ως τη μοναδική της ευκαιρία να διακριθεί για φέτος.   

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιστρέφει στο Παρίσι, ως αντίπαλος της Παρί, και θα επιδιώξει να επαναλάβει τον θρίαμβο που είχε πετύχει και πριν από δέκα χρόνια, όταν και πάλι ως προπονητής της Τσέλσι, είχε νικήσει τους Παριζιάνους με 3-0 στη φάση των ομίλων του Champions League.

H πρόκριση απ το συγκεκριμένο «ζευγάρι» των προημιτελικών θα κριθεί πιθανότατα στις λεπτομέρειες, με την Τσέλσι να παρατάσσεται χωρίς τον Σάμουελ Ετό, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολή εξαιτίας του τραυματισμού του στη γάμπα. 

Εκτός από τον 33χρονο άσο, ο τεχνικός των «μπλε», Ζοζέ Μουρίνιο, δεν υπολογίζει και στον Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος παραμένει εκτός «μάχης» μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, σε προπόνηση πριν από τον εντός έδρας αγώνα με την Τότεναμ. Ο Ραμίρες, ο οποίος εκτίει ποινή τριών αγωνιστικών στην Αγγλία, είναι διαθέσιμος για το Champions League, όχι όμως και οι Νεμάνια Μάτιτς και Μοχάμεντ Σάλαχ, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς αγωνίστηκαν στη διοργάνωση με τις προηγούμενες ομάδες τους. 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, δήλωσε πως η ομάδα του είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, όταν αποκλείστηκε στους «8» από την Μπαρτσελόνα, αλλά εξέφρασε την άποψη πως οι «μπλε» του Ζοζέ Μουρίνιο παραμένουν το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας του Παρισιού, Λοράν Μπλαν, δήλωσε: «Έχουμε διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από την Τσέλσι, αλλά εμείς θα μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας. Αν δεν παίξουμε όπως ξέρουμε, επειδή θα φοβόμαστε ότι θα δεχτούμε τέρμα στην αντεπίθεση, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Γνωρίζουμε ότι η Τσέλσι θα προσπαθήσει να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, αλλά θα είμαστε έτοιμοι και δεν πρόκειται να παίξουμε μόνο αμυντικά».