X

Επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά από 1,5 χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φιλοδοξεί απόψε να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο.

Ant1news

του Γιώργου Τριανταφυλλίδη 

Μετά από 730 μέρες το τριφύλλι επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν τον Δεκέμβριο του 2012 στο Λονδίνο στην ήττα με 3-1 από την Τόττεναμ για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την περασμένη σεζόν δεν πήρε άδεια για να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των οικονομικών προβλημάτων του. 

Ο Παναθηναϊκός που βαζίδει πλέον στον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης, κατάφερε παράλληλα να βγάλει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στην προηγούμενη σεζόν με την κατάκτηση του κυπέλλου και της πρώτης θέσης στα πλέι οφ που του έδωσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι ξεκινά από τη Λιέγη με αντίπαλο τη Σταντάρ, στην πρώτη πράξη για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, σε δύο παιχνίδια που αξίζουν 6 εκατ. ευρώ. 

Αν πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, η ελληνική ομάδα θα βάλει στα ταμεία της 2 εκατ. ευρώ και θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τουλάχιστον άλλα 4 εκατ. ευρώ. Πέρα λοιπόν από το πρεστίζ, το κίνητρο είναι τεράστιο και για οικονομικούς λόγους. 

Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο γήπεδο της Λεωφόρου και ο Γιάννης Αναστασίου προσανατολίζεται στο να παρατάξει τον Παναθηναϊκό σε σύστημα 4-3-1-2, με τον Μλάντεν Πέτριτς να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στη μέση. 

Η πιθανή 11αδα: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς και Μπεργκ.