X

Αναστασίου: «Δύσκολο και πονηρό το ματς με τη Σταντάρ»

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τον αγώνα ρεβάνς με τη Σταντάρ Λιέγης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ant1news

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε δύσκολο και πονηρό το παιχνίδι, ωστόσο τόνισε πως «αύριο ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε», επισήμανε ότι «αν τα κάνουμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα» και υπογράμμισε πως «πρέπει να μετουσιώσουμε τις ευκαιρίες σε γκολ για να έρθει η νίκη».

«Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά από ένα περίεργο ματς στην Λιέγη, όπου δείξαμε ότι θα μπορούσαμε την νίκη, κάτι που το πίστευα. Αύριο ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει. Δείξαμε πέρυσι εντός συνόρων τις δυνατότητες μας και θέλουμε το ίδιο και στην Ευρώπη. Είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουνε. Αν τα κάνουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα» είπε αρχικά ο Αναστασίου και, ερωτηθείς αν θα θεωρηθεί αποτυχία ενδεχόμενος αποκλεισμός, απάντησε: «Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό. Θα σας απαντήσω αύριο μετά το παιχνίδι».

Αναφερόμενος στο τι περιμένει από τη Σταντάρ Λιέγης, αλλά και την απουσία του Εζεκίελ, τόνισε: «Αυτό θα σας το πει ο προπονητής της Σταντάρ. Σε τέτοια παιχνίδια όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, είμαστε η ομάδα που δεν δέχθηκε γκολ από τη Σταντάρ. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις ευκαιρίες σε γκολ για να έρθει η νίκη. Πριν το ματς ήμασταν προετοιμασμένοι στο να μην παίξει ο Εζεκίελ. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι σε κάθε σενάριο. Όποιος και να παίξει ξέρουμε τι να κάνουμε. Από εμάς θα εξαρτηθεί. Προσπαθούμε πάντα να παίξουμε το παιχνίδι μας, αλλά είναι ένα πονηρό παιχνίδι, αλλά εμείς στη Λεωφόρο παίζουμε πάντα το παιχνίδι μας από το πρώτο λεπτό».

Μιλώντας για τον τρόπο προσέγγισής του στον αγώνα τόνισε ότι «σε αυτό το επίπεδο στόχος είναι να μην δεχθείς γκολ, αλλά δεν σημαίνει πως θα παίξεις αμυντικά. Υπάρχει και η επιθετική άμυνα. Όταν εδώ κάνουμε το παιχνίδι μας, μπορούμε να κοιτάξουμε τον οποιοδήποτε στα μάτια», ενώ αναφέρθηκε τόσο στην κατάσταση των Μέντες και Πέτριτς («ο Μέντες έκανε κανονικά προπόνηση και ο Πέτριτς είναι καλά. Προληπτικά έμεινε χθες εκτός», όσο και στον νεοαποκτηθέντα Μπούι και το αν θα βρίσκεται στην αποστολή: «Θα δούμε πως θα κυλήσει η σημερινή προπόνηση, δεν έχει μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί με την εμπειρία που δεν υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε ότι «δείξαμε με μεγάλους αντιπάλους πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Δεν με τρομάζει η εμπειρία ή η ωριμότητα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Η Σταντάρ έχει νέους παίκτες, οπότε είμαστε στο ίδιο επίπεδο», ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης: «Το σημαντικό είναι να τελειώσει το ματς αύριο. Αν τελειώσει όπως θέλουμε, υπάρχουν περιθώρια. Έχουμε ένα ρόστερ 25 παικτών και σε πρώτη φάση είμαστε καλά. Όσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις, χρειάζεται και ενίσχυση. Μας ενδιαφέρει το αυριανό παιχνίδι και μετά, αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, θα είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε. Να είστε σίγουροι γι' αυτό».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος είπε αρχικά: «Έχουμε πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, δεν έχουμε πίεση. Στόχος μας είναι η νίκη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να παίξουμε. Δεν υπάρχει πίεση, αλλά όρεξη».

Αναφορικά με τη Σταντάρ, αλλά και τους τομείς, στους οποίους πρέπει να βελτιωθούν οι πράσινοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ο Πορτογάλος μέσος τόνισε: «Δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί η Σταντάρ. Δεν μας ενδιαφέρει πως θα παίξουν εκείνοι, αλλά πως θα παίξουμε εμείς. Θα πιέσουν οι αντίπαλοι και, αν μας βάλουν ένα γκολ, θα χρειαστούμε δύο. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στις τελικές προσπάθειες για να πετύχουμε γκολ. Στο Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν το αναμενόμενο παιχνίδι από εμάς. Υπήρξαν κίνδυνοι για να δεχθούμε γκολ, αλλά ελέγξαμε τους αντιπάλους μας και στόχος μας ήταν το γκολ».

Τέλος, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα: «Το μήνυμα είναι να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι και πέρυσι. Ήταν εξαιρετικοί και πάντα δίπλα μας στα καλά και τα άσχημα και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για τον σύλλογο, τον κόσμο και εμάς τους ίδιους».