X

Champions League: Πρόκριση βγαλμένη από παραμύθι για την Λουντογκόρετς

Τι συμβαίνει όταν ένας κεντρικός αμυντικός χρίζεται σκόρερ και μετά «βαφτίζεται» τερματοφύλακας.

Ant1news

Μια από τις πιο συναρπαστικές ποδοσφαιρικές ιστορίες «γράφτηκε» στο "Βασίλ Λέβσκι" της Σόφιας.

Πρωταγωνιστής ο κεντρικός αμυντικός της Λουντογκόρετς, Κοσμίν Μότσι που κατ ανάγκην «βαφτίστηκε» τερματοφύλακας κι έμελε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, αφού απέκρουσε δύο πέναλτι κι έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το παιχνίδι της Λουντογκόρετς με την Στεάουα Βουκουρεστίου, που είχε οδηγηθεί στην παράταση κυλούσε ομαλά, μέχρι το 119ο λεπτό, οπότε και ο τερματοφύλακας της πρώτης αποβλήθηκε. Ο προπονητής της βουλγαρικής ομάδας Γκέοργκι Ντερμεντζίεβ είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του, με συνέπεια τα γάντια του τερματοφύλακα να δοθούν σε έναν κεντρικό αμυντικό: τον Κοσμίν Μότσι!

Πριν πάρει τη θέση του κάτω από τα γκολποστ, ο Μότσι φρόντισε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του αφού ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι της ψυχοφθόρας διαδικασίας.  

Στη συνέχεια ο Βάντερσον, ο οποίος κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας με το γκολ του, έχασε πέναλτι. Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Στεάουα, αλλά ο Κοσμίν Μότσι απέκρουσε την προσπάθεια του Παούλ Πιρβουλέσκου και το 1-1 παρέμεινε μετά από δύο εκατέρωθεν εκτελέσεις.

Όλοι οι υποψήφιοι εκτελεστές βρήκαν στόχο, η διαδικασία είχε φτάσει στο 6-5 και ο Κορνέλ Ράπα κλήθηκε να σκοράρει για να κρατήσει την Στεάουα στο κόλπο της πρόκρισης.


Όμως με μία εκτίναξη στη δεξιά πλευρά, ο Κοσμίν Μότσι απέκρουσε την προσπάθεια του συμπατριώτη του και χάρισε στην Λουντογκόρετς την παρθενική της πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ποια είναι η Λουντογκόρετς

Η ΠΦΚ Λουντογκόρετς Ράζγκραντ είναι μια βουλγαρική επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την πόλη Ράζγκραντ που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ιδρύθηκε το 1945. Το ψευδώνυμο της ομάδας είναι οι Αετοί από το Ραζγκράντ. Η έδρα της ομάδας είναι το γήπεδο Λουντογκόρετς Αρένα 6.000 θέσεων.

Η Λουντογκόρετς Ράζγκραντ έχει κερδίσει δύο φορές το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βουλγαρίας, μία φορά το Κύπελλο Βουλγαρίας και μία το Σουπερ κάπ Βουλγαρίας 2012