X

Αναζητά «εκδίκηση» ο Ολυμπιακός απόψε κόντρα στη Γιουβέντους

Τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στους 16 του Champions League αναζητά απόψε (21:45) ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τη Γιουβέντους.

Ant1news

 Του Βασίλη Χατζηδάκη

Με οδηγό τον θρίαμβο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να «υποτάξει» και την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους απόψε (21.45) στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να… φορέσουν το καλό τους ευρωπαϊκό κουστούμι και να αφήσουν πίσω τους τις χαμηλές «πτήσεις» εντός των συνόρων. Γιατί με ανασταλτική λειτουργία ανάλογη με αυτή στο «Παγκρήτιο», οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν θα έχουν καμία τύχη κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα «πληγωθούν» για τρίτη φορά από τους «Μπιανκονέρι».

Ουδείς στην ομάδα του Πειραιά έχει ξεχάσει τον άδικο αποκλεισμό το 1999 όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε μία ανάσα από την ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όμως, ο δυνατός αέρας, η βροχή και ο Αντόνιο Κόντε «συνωμότησαν» για να χαθεί αυτή η ιστορική πρόκριση. «Τραυματικό» ήταν και το τελευταίο συναπάντημα με την Γιουβέντους το 2003, αφού η «Μεγάλη Κυρία» φιλοδώρησε  με 7 γκολ τους «ερυθρόλευκους» του Όλεγκ Προτάσοφ στο Τορίνο. 

Για να μην τριτώσει  το  κακό, ο Μίτσελ και οι παίκτες του θα πρέπει να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και να πάρουν «εκδίκηση» από τους Ιταλούς. Ο Μαδριλένος προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα που θριάμβευσε επί της Ατλέτικο. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο με τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουάκου να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Την τριάδα στο κέντρο θα απαρτίζουν οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Μανιάτης. Ο Κώστας Μήτρογλου θα τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης, με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ σε ρόλο οργανωτή και τον Ιμπραήμ Αφελάι να ξεκινάει τις προσπάθειες του από το αριστερό άκρο. 

Θέση βασικού διεκδικούν οι Φουστέρ και Εντινγκά. Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μέγερι, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντουρμάζ, Γιαννούλης, Σαλίνο και Σιόβας. 

Στην αντίπερα όχθη, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναμένεται να ξεκινήσει τους Μπουφόν, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχστάινερ, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Μοράτα και Τέβες. 

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς.