X

Πόλο: «Χάλκινη» η Εθνική μας στο Παγκόσμιο!

Με το χάλκινο μετάλλιο επισφράγισε την εντυπωσιακή παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν η Εθνική πόλο των Ανδρών.

Ant1news



Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Καζάν, επικρατώντας της Ιταλίας με 11-9 στα πέναλτι (κ.α. 7-7), στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τη νέα εντυπωσιακή εμφάνισή του ανέβηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του στο βάθρο των νικητών, δέκα χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του Μόντρεαλ, ενώ παράλληλα εξασφάλισε από τώρα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Η Εθνική είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή, έπαιξε και πάλι σπουδαία άμυνα στον παίκτη λιγότερο και έβρισκε λύσεις με υπομονή στην άμυνα. Κατάφερε να προηγηθεί με 4-2, 6-4 και 7-5, όμως δέχτηκε γκολ από στιγμιαία λάθη, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να μείνουν "ζωντανοί" στο ματς και να μειώσουν σε 7-6 με τον Αϊκάρντι λίγο πριν από το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου.

Στα μέσα του τέταρτου οκταλέπτου οι διαιτητές έδωσαν πέναλτι στους Ιταλούς που ισοφάρισαν (7-7) με τον Φιλιόλι, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Έτσι, οι διεθνείς μας οδηγήθηκαν και πάλι (για τρίτη φορά) στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπου ήταν όμως, πιο ψύχραιμοι, ενώ οι Ιταλοί είχαν ένα δοκάρι. Ο Βλαχόπουλος ευστόχησε στο τέταρτο πέναλτι για την Εθνική και έγινε το 11-9 και δεν χρειάστηκε να εκτελεστεί άλλο.

Τα πέναλτι: Φιλιόλι 0-1 (7-8), Αφρουδάκης Χρ. 1-1 (8-8), Βελόττο δοκάρι, Φουντούλης Ι. 2-1 (9-8), Λουόγκο 2-2 (9-9), Μυλωνάκης 3-2 (10-9), Ντι Φούλβιο αποκρούει ο Φλέγκας, Βλαχόπουλος 4-2 (11-9).

 

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α.), 4-2 (πεν.)

Ελλάδα: Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος 3.

Ιταλία: Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Βελότο 1, Φιλιόλι 2, Τζορτζέτι, Φοντέλι 1, Τζιάκοπο, Πρεσιούτι, Τζίτο, Λουόνγκο, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι, Ντελ Λούνγκο.