X

Καταυλισμούς στην έρημο… για τους φιλάθλους του Μουντιάλ στο Κατάρ

Γιατί οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στρέφονται σε αυτήν τη λύση για τη φιλοξενία των επισκεπτών.

Ant1news

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το 2022 στο Κατάρ εξετάζουν μια πρόταση να στεγάσουν ποδοσφαιρόφιλους σε καταυλισμούς στην έρημο, εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για πιθανή έλλειψη καταλυμάτων στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι περισσότεροι από τους 500.000 φιλάθλους που αναμένεται να επισκεφθούν τη μικρή χώρα του Περσικού Κόλπου για το Μουντιάλ θα μείνουν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, αλλά χιλιάδες θα μπορούσαν επίσης να κατασκηνώσουν κάτω από καμβάδες σε ερημικές περιοχές κοντά σε στάδια, μια κίνηση που οι διοργανωτές κρατούν ως έναν δημιουργικό και πολιτιστικά αυθεντικό τρόπο, προκειμένου το Κατάρ να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της FIFA.

«Στην καρδιά αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπάρχει μια δέσμευση να επιδείξουμε τη φιλοξενία και τη φιλία της Μέσης Ανατολής. Ως αποτέλεσμα, ερευνούμε ενεργά την ιδέα των υποστηρικτών που θα κοιμούνται κάτω από τα αστέρια» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος Τύπου της Ανώτατης Επιτροπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.