X

Ρίο 2016: Αυτή είναι η Ομάδα Προσφύγων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ανακοινώθηκε η Ομάδα Προσφύγων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ποιοι είναι και σε ποια αθλήματα θα συμμετάσχουν.

Ant1news

Ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, οι δέκα πρόσφυγες, που θα συνοδεύονται από δώδεκα παράγοντες, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό την Ολυμπιακή σημαία.

Η επιλογή των έξι ανδρών και των τεσσάρων γυναικών έγινε μεταξύ 43 αθλητών και αθλητριών. Τα αγωνίσματα στα οποία θα συμμετάσχουν θα είναι η κολύμβηση, ο στίβος και του τζούντο.

Η ομάδα προσφύγων θα στεγαστεί μαζί με όλες τις εθνικές ομάδες στο χωριό των αθλητών και θα μπει στο γήπεδο, στην τελετή έναρξης προτελευταία, πριν από τη διοργώντρια Βραζιλία.

Τα μέλη της προσφυγικής ομάδας είναι οι εξής αθλητές : Rami Anis, Συρία, κολύμβηση – Yusra Mardini, Συρία, κολύμβηση – Paulo Amotun Lokoro, στίβος – Yonas Kinde, Αιθιοπία, στίβος – Yiech Pur Biel, Νότιο Σουδάν, στίβος – James Nyang Chiengjiek, Νότιο Σουδάν, στίβος – Anjelina Nadai Lohalith, Νότιο Σουδάν, στίβος – Rose Nathike Lokonyen, Νότιο Σουδάν, στίβος – Popole Misenga, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τζούντο – Yolande Bukasa Mabika, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τζούντο.