X

Χάος στο Ρίο λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Αρνήθηκαν οι Αυστραλοί αθλητές να μπουν στα δωμάτιά τους καταγγέλοντας κακοτεχνίες. «Τρέχουν» τα συνεργεία για επισκευές της τελευταίας στιγμής. Δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στους δρόμους.

Ant1news

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχουν απομείνει μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και τα προβλήματα στο Ρίο παραμένουν.

Οι διοργανωτές προσπαθούν να τελειώσουν τα πάντα, από το στάδιο του Βeach Volley μέχρι μια νέα γραμμή του μετρό, ώστε να είναι όλα έτοιμα πριν από την τελετή έναρξης.

Συνεργεία κάνουν επισκευές μέχρι την τελευταία στιγμή στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου οι Αυστραλοί αθλητές αρνήθηκαν να κάνουν check in καταγγέλλοντας κακοτενχίες με τουαλέτες βουλωμένες, σωλήνες που στάζουν και καλώδια που είναι εκτεθειμένα.

Εκπρόσωπος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι είναι εις γνώση τους τα προβλήματα με ορισμένα δωμάτια που επηρεάζουν κυρίως της ομάδες της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Βραζιλίας.

Πάντως ο δήμαρχος του Ρίο ειρωνεύτηκε τους Αυστραλούς αθλητές λέγοντας "να τους βάλουμε ένα καγκουρό έξω από τα διαμερίσματά τους για να αισθάνονται σαν το σπίτι τους”.

Με τον φόβο να είναι έντονος μετά τις επιθέσεις σε Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ,  περισσότεροι από 60.000 στρατιώτες έχουν πάρει θέσεις σε όλη την πόλη ενώ συνολικά περισσότεροι από 85.000 ένοπλοι θα αναπτυχθούν σταδιακά.