X

Ρίο 2016: ναυαγοσώστες θα προσέχουν… τους πρωταθλητές κολύμβησης!

Απίστευτη καινοτομία στη Βραζιλία με έναν εκ των ναυαγοσωστών να δηλώνει ότι το όνειρο του είναι να σώσει από πνιγμό τον Φελπς!

Ant1news

Η είδηση είναι τόσο παράλογη όσο ακούγεται… Κι όμως κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων του υγρού στίβου που θα διεξαχθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες στη Βραζιλία, σε κάθε αγώνισμα στην πισίνα θα υπάρχει ένας ναυαγοσώστης, για να προσέχει τους αθλητές.

Δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί κανείς πόσες πιθανότητες υπάρχουν να κινδυνεύσει ένας πρωταθλητής κολύμβησης ή ένας πολίστας, αλλά το βραζιλιάνικο δίκαιο είναι αμείλικτο και επιβάλλει σε κάθε πισίνα με διαστάσεις μεγαλύτερες των 6Χ6 μέτρων να υπάρχει υποχρεωτικά ναυαγοσώστης.

«Ο νόμος προβλέπει ότι σε κάθε δημόσια πισίνα ενός μεγέθους και άνω, πρέπει να είναι παρόντες ναυαγοσώστες. Κι εμείς θα ευχόμασταν να μην τους είχαμε κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά πρέπει να είναι παρόντες» δήλωσε ο επικεφαλής των αγώνων κολύμβησης Ρικάρντο Πράντο.

Βέβαια οι ναυαγοσώστες κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι είναι καθώς θα αποζημιωθούν με 340 δολάρια για την παρουσία τους και βέβαια θα είναι «πρώτο τραπέζι πίστα» σε όλους τους σπουδαίους τελικούς.

«Μιλάμε για μια στο εκατομμύριο να επέμβουμε σε τέτοιου τύπου εκδήλωση αλλά εμείς είμαστε προετοιμασμένοι» δήλωσε ο 39χρονος ναυαγοσώστης Άντερσον Φεάρτες ο οποίος παραδέχθηκε ότι το όνειρό του είναι να σώσει τον Φελπς μέσα από το νερό.

Όσο για τους αθλητές, όπως λέει και ο Νεοζηλανδός Μάθιου Στάνλεϋ «αυτή είναι σίγουρα ένα από τα πιο αστεία πράγματα που έχω δει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι στιγμής».