X

Φωτο: Εδώ προπονείται η Άννα Κορακάκη

Ντροπή και θλίψη προκαλεί ο χώρος που προπονούνται η χρυσή ολυμπιονίκης και ο αδελφός της, δίνοντας μεγαλύτερη αξία στις κατακτήσεις της Άννας και του Διονύση.

Ant1news

Μία παράγκα, αυτοσχέδιο στόχοι, παλιά σχολικά θρανία για την τοποθέτηση του εξοπλισμού. Αυτός είναι ο χώρος που προπονείται η χρυσή και διπλή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη και ο αδελφός της Διονύσης.

Ο Τάσος Κορακάκης προπονεί τα δύο του παιδιά στο αυτοσχέδιο σκοπευτήριο στη Δράμα και τα στέλνει στα ουράνια, αποδεικνύοντας ότι, όταν θέλει κανείς μπορεί και προκαλώντας παράλληλα το συναίσθημα της ντροπής σε όποιον κοιτάζει τις εικόνες.

Η Άννα και ο Τάσος Κορακάκης τα κατάφεραν μόνοι τους και αξίζουν όλα τα εύσημα.

Η μητέρα της Άννας, Φωτεινή, μετά από την κατάκτηση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου από την κόρη της, είχε δηλώσει ότι, «η επιτυχία ήρθε από σκληρή δουλειά από την κόρη και το σύζυγό μου. Είναι δικαίωση των κόπων τους για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό».

 

 

Υπογραμμίζοντας την απουσία της Πολιτείας, είχε τονίσει ότι, «οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι’ αυτό. Για τα 25 μέτρα δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες».

 

Αυτός είναι ο χώρος που προπονείται η Κινέζα Zhang, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα.