X

Ρίο 2016: Στους “4” με Νεϊμάρ η Βραζιλία

Ο Βραζιλιάνος άσος άνοιξε το σκορ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη (2-0) επί της Κολομβίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ant1news

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας ήταν εκείνος που οδήγησε την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας στα ημιτελικά των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, με νίκη 2-0 επί της Κολομβίας.

Ο Νεϊμάρ έκανε πιο εύκολο το έργο της πρόκρισης ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό του προημιτελικού με την Κολομβία στην «Arena Corinthians» και δίνοντας την απαραίτητη ψυχολογία στους νεαρούς συμπαίκτες του, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 83΄ ο Λουάν.

Οι Βραζιλιάνοι θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο ημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης (18/8, 01:00) την εκπληκτική Ονδούρα, που είχε αποκλείσει νωρίτερα την Κορέα.

Η Βραζιλία, που δεν έχει κατακτήσει ποτέ το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, θέλει τώρα να ανέβει στην κορυφή του βάθρου, αφήνοντας πίσω της τις μεγάλες αποτυχίες στο Μουντιάλ και στο Κόπα Αμέρικα.

 

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, που έχει ακούσει πολλά από τους φιλάθλους για την απόδοση του στα πρώτα παιχνίδια της Βραζιλίας, αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους, φεύγοντας από το γήπεδο: «Στόχος είναι το χρυσό και θα κάνουμε τα πάντα για το κατακτήσουμε.» Από την πλευρά του ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρκίνιος, δήλωσε: «Η ομάδα έδειξε πως έχει ψυχικά αποθέματα. Ηταν πολύ σημαντικό που ανοίξαμε το σκορ νωρίς. Μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το άγχος και να παίξουμε σωστά.»