X

Ρίο 2016: Κροκόδειλοι και φίδια στο γήπεδο του γκολφ

Αμέτρητοι είναι οι κίνδυνοι για τους αθλητές, που στρέφουν στην προσοχή τους σε… απρόσκλητους επισκέπτες.

Ant1news

Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους γκόλφερ του πλανήτη επέλεξαν να μην ταξιδέψουν στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξαιτίας του φόβου των κουνουπιών και της ενδεχόμενης συνακόλουθης μόλυνσής τους με τον ιό Ζίκα, όμως οι παίκτες που ταξίδεψαν για να συμμετάσχουν στο άθλημα, το οποίο επανήλθε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ύστερα από 112 χρόνια, έχουν να ανησυχούν και για πολλά άλλα ζώα.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter φαίνονται αλιγάτορες (!) που περιφέρονται στη λίμνη της περιοχής η οποία στεγάζει τις 18 τρύπες του αγωνίσματος, ενώ εντοπίστηκαν ακόμη ποντίκια, τρωκτικά και φίδια!

Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια είχαν ξεκινήσει περισσότερο από ένα χρόνο πριν, καθώς η λίμνη που φιλοξενεί το νέο γήπεδο του γκολφ είναι πλούσια σε άγρια ζώα. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρξαν εκθέσεις που προειδοποιούσαν τους αθλητές για την ύπαρξη καπιμπάρα (ένα τρωκτικό), για φίδια και για γιγαντιαίους αρουραίους.

Και όχι μόνο, όπως αποδείχθηκε, αφού στην πραγματικότητα υπάρχουν επίσης λίγοι κροκόδειλοι. Ίσως όχι τόσο μεγάλοι ώστε να είναι επικίνδυνοι για τους αθλητές του γκολφ, αλλά αρκετά ευκίνητοι για να φέρουν σε δύσκολη θέση κάποιον που, στην καλύτερη περίπτωση, θα είχε να κάνει με μια γάτα ή ένα σκύλο.

Προς το παρόν έχει δοθεί απλώς μια γενική προειδοποίηση για τη μέγιστη δυνατή προσοχή, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος παίκτης κινδυνεύει να πάθει ό,τι συνέβη στον Τσαμπς Πίτερσον, η επαγγελματική καριέρα του οποίου σταμάτησε άδοξα όταν ένας αλιγάτορας του έκοψε το χέρι.