X

Ο Μπολτ έκανε χατ τρικ στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 100μ

Η ιστορία χαιρετά τον Γιουσείν Μπολτ σαν τον καλύτερο όλων των εποχών. Τρεις συνεχόμενους τίτλους, όπως κανείς άλλος μέχρι τώρα!

Ant1news

Μπολτ, Μπολτ…εκατό φορές Μπολτ. Σαν φλας, μία αστραπή, ο Τζαμαϊκανός έκανε χατ τρικ στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 100μ: Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και το Ρίο το 2016. Απόλυτη κυριαρχία!

Στο Estadio Joao Havelange, σταμάτησε το χρόνο στα 9’’81. Πολύ μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ του 9’’58 το 2009, αλλά δεν ήταν ποτέ το θέμα που διακυβεύτηκε. Η ιστορία χαιρετά τον Γιουσείν Μπολτ σαν τον καλύτερο όλων των εποχών!

«Αυτό είναι για εσένα Τζαμάικα, σηκωθείτε... αυτό είναι για το λαό μου», είπε μετά τη μεγάλη του νίκη, ο Γιουσέιν Μπολτ, που θέλησε να αφιερώσει το χρυσό μετάλλιο στον λαό της Τζαμάικα.

«Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι έβγαλα τα παπούτσια μου .. Θέλω να τα κρατήσω. Αλλά δεν θα φύγω εντελώς. Εχω κερδίσει ό,τι μπορούσα και ήθελα να κερδίσω. Όταν μπήκα στο γήπεδο ένιωσα τα πόδια μου να έτρεμαν. Όμως οι φίλαθλοι μου έδωσαν μια απίστευτη υποστήριξη ... », πρόσθεσε.

Ο Γιουσείν Μπολτ αναφέρθηκε και στον Νοτιοαφρικανό Φαν Νίεκερκ που λίγη ώρα νωρίτερα είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. «Αν υπήρχε ένας που θα μπορούσε να  καταρρίψει το ρεκόρ του Μάκλ Τζόνσον ήταν αυτός», δήλωσε χαρακτηριστικά.