X

Ρίο 2016: Οι ελληνικές συμμετοχές την 14η ημέρα των Ολυμπιακών

Ελπίδες για μετάλλιο στη, μεταμεσονύκτια, προσπάθεια της Στεφανίδη στο επί κοντώ. Όλες οι εμφανίσεις και οι επιδόσεις των Έλλήνων αθλητών σήμερα.

Ant1news

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η μεγάλη ελληνική ελπίδα για ένα μετάλλιο στην 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού στίβου για το 2016 στο επί κοντώ μετέχει τα ξημερώματα του Σαββάτου (02:30) στον τελικό του αγωνίσματος και φιλοδοξεί να πάρει μια θέση στο βάθρο.

 Άλλωστε, η 26χρονη άλτρια έδειξε στον προκριματικό ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς επέλεξε να αρχίσει τις προσπάθειές της από τα 4,60 μέτρα, ύψος που έδινε την πρόκριση για τον τελικό. Η Στεφανίδη πέρασε αυτό το ύψος με την πρώτη προσπάθειά της και έκλεισε... θέση στον τελικό, δίνοντας υποσχέσεις γι' ανάλογη εμφάνιση και στον τελικό.

Στην 27η θέση του τελικού των 50χλμ. βάδην τερμάτισε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Ο Έλληνας βαδιστής, ο οποίος έτρεξε και στα 20χλμ. και πήρε την 20η θέση, ολοκλήρωσε τον σημερινό επίπονο αγώνα με χρόνο 3 ωρες 59:21.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον τελικό των 20χλμ. βάδην γυναικών, καθώς τερμάτισε 15η με χρόνο 1:32:32. Η Παναγιώτα Τσινοπούλου στον ίδιο αγώνα τερμάτισε στην 47η θέση με χρόνο 1:38:24.

 

Ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Ολυμπιακό τουρνουά σύνθετου ατομικού η Βαρβάρα Φίλιου.

Η 22χρονη Ελληνίδα γυμνάστρια στην πρώτη εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνίστηκε πρώτα στην μπάλα και βαθμολογήθηκε με 17.333β, στη συνέχεια στο στεφάνι, όπου πήρε 17.208β.

 Στην κορδέλα πήρε την πιο χαμηλή βαθμολογία με 16.750β και τέλος στις  κορύνες πήρε 17.333β.

Η πρόκρισή της στον τελικό είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους όλες οι αθλήτριες προκειμένου να ανακοινωθεί η γενική κατάταξη.

Mε μετάλλιο ο απολογισμός της 13ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην ιστιοπλοΐα και τα 470 των ανδρών είναι η κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα στην 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (18/8). Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την δέκατη θέση στη medal race και ανέβηκε το τρίτο σκαλί του βάθρου, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470, μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Η διάκριση αυτή επέτρεψε στην ελληνική ιστιοπλοΐα να επιστρέψει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση του 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

 

Στο μεταξύ, η Μαρία Πρεβολαράκη μετείχε στην κατηγορία των 53 κιλών της ελευθέρας πάλης. Η 24χρονη πρωταθλήτρια νίκησε στον γύρο των «16» την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία με 5-1 και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς. Εκεί, όμως, ηττήθηκε 6-3 από την Μπετζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα) και έμεινε εκτός συνέχειας, με αποτέλεσμα να καταταγεί τελικά στην 10η θέση.

Ο Νίκος Σκαρβέλης έμεινε εκτός του τελικού της σφαιροβολίας. Ο Έλληνας ρίπτης, με φετινή ατομική επίδοση 20,61 μέτρα, είχε καλύτερη βολή στην 3η προσπάθεια με 19,37 μέτρα, ενώ η πρώτη ήταν 19,07 μέτρα και η δεύτερη άκυρη. Έτσι κατέλαβε την 14η θέση στο Α΄ προκριματικό γκρουπ και κατετάγη 27ος στο σύνολο.

 

Τέλος, την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο θα διεκδικήσει η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, το Σάββατο (22:30) απέναντι στην Ουγγαρία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-7 της Ισπανίας σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8, εξασφάλισε πλασάρισμα στην εξάδα και πλέον θα κυνηγήσει τη δεύτερη καλύτερη θέση της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την τέταρτη της Αθήνας.